Video: Sjajna priča! Evo zbog čega je Radonjić odabrao baš Voltersa...!

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je čovek koji izuzetno ceni radnu etiku. Crveno-beli su na korak od novog pojačanja, a igraču koji bi uskoro trebalo da obuče dres tima sa Malog Kalemegdana Nejtu Voltersu je radna etika drugo ime.

Košarka 25.10.2016 | 21:15
Video: Sjajna priča! Evo zbog čega je Radonjić odabrao baš Voltersa...!
Za Voltersa kažu da je izuzetno pametan košarkaš. Na terenu radi sve što je potrebno ekipi, a ono što je izuzetno važno, možda i najvažnije za Radonjića, Volters je veliki radnik! U Americi se čak i prepričava način na koji ovaj momak pristupa treninzima.

Upravo je radna etika ono što Voltersa razlikuje od drugih igrača. I u njegovoj priči, upornost se isplatila.

Posle studija na Univerzitetu Severna Dakota, želeo je da postane deo NBA lige. U vreme dok je trenirao za draft, učestvovao je na jednom poznatom kampu i sa ostalim igračima se polako spremao za veliku pijacu.

Imao je dva drila dnevno, ali to mu nije bilo dovoljno. Želeo je da radi još jače. Shvatio je da ima priliku da pita nekog od pomoćnih trenera da mu zada dodatne vežbe.



Izbor nije pao na jednog trenera, već na sve.

- Možemo li da se nađemo u teretani zbog mog dodatnog treninga? - glasila je poruka koju je čuvao u telefonu i stalno slao. Ispunio je svoj dan, a trenirao je i po šest puta za 24 časa. U međusobnom razgovoru, stručnjaci su shvatili šta Nejt radi. Savetovali su mu da malo ulagani, kako se ne bi povredio. Opšta konstatacija svih trenera je bila da se u Americi dugo nije pojavio momak sa takvim karakterom.

Volters je draftovan u drugoj rundi, igrao je za Milvoki i Nju Orleans...

Jedno je sigurno, Dejan Radonjić je dobio ono što najviše ceni - igrača koji se ne plaši vrednog rada!

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar