Наставља се сага "Крајина-осигурање"

У "Крајина-осигурању" из Бањалуке и даље траје ванредна управа. У међувремену писмо ванредном управнику је послао већински власник Навин Агарвал, који тражи нагодбу и исплату два милиона марака умјесто готово 6 по пресуди Окружног привредног суда у Требињу. Радници тврде да се у "Крајина-осигурању" дешавају чудне мутне радње.

Република Српска 22.10.2016 | 19:41
Наставља се сага "Крајина-осигурање"
Навин Агарвал и Гупата Нете - већински акционари "Крајина-осигурања" писмом које су упутили ванредном управнику овог друштва и директору Агенције за осигурање траже нагодбу са "Крајина-осигурањем".

У писму кажу да пристају на исплату два милиона марака и да у том случају одустају од преосталих 4,7 милиона.

Окружни привредни суд у Требињу у мају ове године је, иначе, донио пресуду по којој је "Крајина-осигурање" дужна да Агарвалу и још једном акционару исплати 5,8 милиона марака. Извршење пресуде је обустављено након што је МУП покренуо истрагу у "Крајина-осигурању" и након што је уведена ванредна управа.

"Наши клијенти, као једни од највећих акционара Крајина-осигурања, сматрају да ванредна управа штети имиџу предузећа, те да је сваки дан битан да се врати нормално пословање и да друштво почне остваривати профит. У том смислу предлажемо да склопимо споразум, према коме би друштво исплатило мојим клијентима два милиона КМ, док би се они заузврат одрекли остатка новца", наведено је у допису.

Агарвал је писмо упутио посредством правног заступника у Бањалуци.

Представници радника за ТВ БН су рекли да и даље не знају гдје се Агарвал налази, иако су се појавиле информације да се вратио у Босну и Херцеговину.

Ванредни управник "Крајина-осигурања", који је именован у јулу, Мирослав Лазендић, није желио да коментарише писмо које му је послао Навин Агарвал. Каже да све што нас занима питамо Агарвала.

Радници ове осигуравајуће куће БН-у су иначе у септембру послали писмо, у којем су тврдили да је у осигурању хаотично стање и да радницима нису исплаћене плате за јун, јул, август и септембар, а да су истовремено исплаћене накнаде ванредном управнику за јул и август.

У истом писму су тврдили да од дана уводјења ванредне управе нико од надлежних институција није преузео било какве активности с циљем заштите права радника у "Крајина-осигурању".



(БН телевизија)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ој животе

22.10.2016 18:05

Поред толико лопова по комшилуку, они су нашли Индијца да дијеле талове? Ово нема ни на Марсу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цак

22.10.2016 18:09

Мислим да је овдје сам акционар крив сто је друство у оваквом стању АЗОРС је морао да предузме мјере које су прописане законом инаце да нису увели вандредну управу и укљуцили остале органе РС друство би би остало без средстава а акционар извукао паре и опет остао вецински власник и да располазе са имовином друства зато дајем пуну подрску АЗОРС-У да настави да ради по закону и да санкционисе све нелегалне радње које се десавају у Крајина осигурању и ако има доста проблема од преходног руководства које је водило друство прије страних инвеститора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас бас

22.10.2016 19:17

Неки бас немају мјеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пижон

23.10.2016 08:11

Ово урушавање предузећа од стране актуелне власти по уиграном сценарију, неки имагинарни странац и стечајни управник из доба социјалног самоуправљања стварно прелази границе доброг укуса. Када већ у акционарима "Крајина осигурања" имате озбиљне домаће фирме попут Идеала који тренутно гради највећи објекат у БиХ и слови за једног од коректнијих послодаваца у граду и сличних њима, нема потребе да нас неки Индијци возају као овце. На крају крајева, љепше је видјети на ТВ-у ону директорицу Идеала, младу и лијепу Српкињу, него овај похабани двојац Циго из Индије и неки комунистички чиновничић који је био млад у вријеме Брионског пленума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сага

23.10.2016 13:33

Сага Крајине је поцела доласком Миле Громилиц на цело фирме,и њених сибицара Валана,Михајла,Симица уз подрску људи испред ИРБ-а,Ковацевица,Мадзара,Буваца,АЗОРС-а,тј.Бозане Сљивар,Министарства финансија на целу са Тегелтијом,КХОВ,и осталих из актуелне власти.Да би прикрили свој криминал надјосе овог дилетанта који је уз одобравање регулатора цинио најпрљавије послове,и коме је ова " дрзава" дозволила да најстрасније мобингује раднике.Он је најобицнији зеленас,пиун у рукама домацих тајкуна.Ако слуцајно продје контраверзна пресуда уз Требиња,из ове земље се под хитно треба селити.Јавност треба да зна,да је Мила Гримилиц најодговорнија особа за "слом" Крајине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ало

23.10.2016 15:54

Зар је потребан неко из бијелог свијета да долази и да улази у насе фирме с изговором постене докапитализације, кад имамо могуцности да докапитализирамо приватне фирме, па како онда није могла и Крајина да добије пара од дрзаве? Е па није било у интересу. Тад би остала она права стабилна, па се не би многи могли обогатити, а ни тако лако доци до свега.сто су стекли преварама, муцкама и којекаквим диловима. Обогатисе се и.Мила, Валан, Симиц, Михајило, уз помоц Сљиварке и Буваца, Косорица и Ковацевица. Они удомисе све своје лагано и сигурно. А на крају дадосе Крајину да унисти тамо неки саранац и манипулатор са својим помоцником Јовановицем уз благослов министра финансија а и све остале тзв елите. Па зар нико у овој дрзави нема постене намјере и искрене зеље да ова дрзава напредује а не да тоне, тоне , тоне......

ОДГОВОРИТЕ
Name

директно

23.10.2016 17:19

Ако су Мила и Нада Деспот,сациниле " лазан" проспект, како то да су Агенција и КХОВ дале сагласност на лазан проспект ? Како се није испитало ко је тај Агарwал, како је КХОВ БИХ,ОДБИЛА таквог инвеститора? ( у слуцају фабрике дувана Мостар) Како је Сљиварка годинама крила Милине марифетлуке? Како је Аура два пута докапитализована ,а Крајина назови дрзавна није,него довели странце да силују свој народ? Господо из ове дрзаве, све вас срам било, ви сте се нафајтали, ста је за вас сто породица које иду на улицу .Ниста.....У конацници зивота је за све, два метра без геометра

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАЈКА

24.10.2016 05:03

ИСКРЕНО САУЦЕСЦЕ ЕУРОС-У , И АУРИ ,НА КАДРУ КОЈИ ИМ ЈЕ ДОСАО ИЗ КРАЈИНЕ,КАО И БРОКЕРИМА КОЈЕ СУ ПОВУКЛИ ЗА СОБОМ. КРАЈИНА ИХ ЈЕ МОГЛА ОСАМ ГОДИНА ФИНАНСИРАТИ ,А СТА ЦЕТЕ ВИ??? И ЦИМЕ, ЈЕР СУ ЊИХОВИ АПЕТИТИ ВЕЛИКИ . БРОКЕРИ ОДОСЕ ЗА ПАРАМА , А ЗАБОРАВИСЕ ГДЈЕ СУ СЕ " РОДИЛИ " МАЈКА СЕ НЕ ОСТАВЉА ТАКО ЛАКО, ЗБОГ СВЕЗЊА ПАРА, ИМА НЕСТО И У ЉУБАВИ, АЛИ НА ВАСУ ЗАЛОСТ, ВИ И НЕЗНАТЕ СТА ЈЕ ТО , А МАЈКА ИЗДАЈУ НЕ ПРАСТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Праведник

24.10.2016 06:37

Да је икакве правде ,поставили би им управу која ће их или довести у ред или угасити.Дуго година су најгоре друштво у држави.Чекаш на исплату штета свјетлосну годину!Те Михајло,те неки Србијанац ,те Мирјана Лукач.....Процјенитељска мрежа им је танка,то им раде један или двојица из Бањалуке,они држе РС,ццццц то нигдје нема.Пола кући,пола у затвор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

центар

24.10.2016 17:46

За тајкуне је битна зграда у центру Б.Луке, кумовима, клановима, јадна дрзаво и јос јаднији народе , ко те води и ко ти бајке прица

ОДГОВОРИТЕ