Nastavlja se saga "Krajina-osiguranje"

U "Krajina-osiguranju" iz Banjaluke i dalje traje vanredna uprava. U međuvremenu pismo vanrednom upravniku je poslao većinski vlasnik Navin Agarval, koji traži nagodbu i isplatu dva miliona maraka umjesto gotovo 6 po presudi Okružnog privrednog suda u Trebinju. Radnici tvrde da se u "Krajina-osiguranju" dešavaju čudne mutne radnje.

Republika Srpska 22.10.2016 | 19:41
Nastavlja se saga "Krajina-osiguranje"
Navin Agarval i Gupata Nete - većinski akcionari "Krajina-osiguranja" pismom koje su uputili vanrednom upravniku ovog društva i direktoru Agencije za osiguranje traže nagodbu sa "Krajina-osiguranjem".

U pismu kažu da pristaju na isplatu dva miliona maraka i da u tom slučaju odustaju od preostalih 4,7 miliona.

Okružni privredni sud u Trebinju u maju ove godine je, inače, donio presudu po kojoj je "Krajina-osiguranje" dužna da Agarvalu i još jednom akcionaru isplati 5,8 miliona maraka. Izvršenje presude je obustavljeno nakon što je MUP pokrenuo istragu u "Krajina-osiguranju" i nakon što je uvedena vanredna uprava.

"Naši klijenti, kao jedni od najvećih akcionara Krajina-osiguranja, smatraju da vanredna uprava šteti imidžu preduzeća, te da je svaki dan bitan da se vrati normalno poslovanje i da društvo počne ostvarivati profit. U tom smislu predlažemo da sklopimo sporazum, prema kome bi društvo isplatilo mojim klijentima dva miliona KM, dok bi se oni zauzvrat odrekli ostatka novca", navedeno je u dopisu.

Agarval je pismo uputio posredstvom pravnog zastupnika u Banjaluci.

Predstavnici radnika za TV BN su rekli da i dalje ne znaju gdje se Agarval nalazi, iako su se pojavile informacije da se vratio u Bosnu i Hercegovinu.

Vanredni upravnik "Krajina-osiguranja", koji je imenovan u julu, Miroslav Lazendić, nije želio da komentariše pismo koje mu je poslao Navin Agarval. Kaže da sve što nas zanima pitamo Agarvala.

Radnici ove osiguravajuće kuće BN-u su inače u septembru poslali pismo, u kojem su tvrdili da je u osiguranju haotično stanje i da radnicima nisu isplaćene plate za jun, jul, avgust i septembar, a da su istovremeno isplaćene naknade vanrednom upravniku za jul i avgust.

U istom pismu su tvrdili da od dana uvodjenja vanredne uprave niko od nadležnih institucija nije preuzeo bilo kakve aktivnosti s ciljem zaštite prava radnika u "Krajina-osiguranju".



(BN televizija)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Oj živote

22.10.2016 18:05

Pored toliko lopova po komšiluku, oni su našli Indijca da dijele talove? Ovo nema ni na Marsu...

ODGOVORITE
Name

Cak

22.10.2016 18:09

Mislim da je ovdje sam akcionar kriv sto je drustvo u ovakvom stanju AZORS je morao da preduzme mjere koje su propisane zakonom inace da nisu uveli vandrednu upravu i ukljucili ostale organe RS drustvo bi bi ostalo bez sredstava a akcionar izvukao pare i opet ostao vecinski vlasnik i da raspolaze sa imovinom drustva zato dajem punu podrsku AZORS-U da nastavi da radi po zakonu i da sankcionise sve nelegalne radnje koje se desavaju u Krajina osiguranju i ako ima dosta problema od prehodnog rukovodstva koje je vodilo drustvo prije stranih investitora.

ODGOVORITE
Name

Bas bas

22.10.2016 19:17

Neki bas nemaju mjeru.

ODGOVORITE
Name

Пижон

23.10.2016 08:11

Ово урушавање предузећа од стране актуелне власти по уиграном сценарију, неки имагинарни странац и стечајни управник из доба социјалног самоуправљања стварно прелази границе доброг укуса. Када већ у акционарима "Крајина осигурања" имате озбиљне домаће фирме попут Идеала који тренутно гради највећи објекат у БиХ и слови за једног од коректнијих послодаваца у граду и сличних њима, нема потребе да нас неки Индијци возају као овце. На крају крајева, љепше је видјети на ТВ-у ону директорицу Идеала, младу и лијепу Српкињу, него овај похабани двојац Циго из Индије и неки комунистички чиновничић који је био млад у вријеме Брионског пленума.

ODGOVORITE
Name

saga

23.10.2016 13:33

Saga Krajine je pocela dolaskom Mile Gromilic na celo firme,i njenih sibicara Valana,Mihajla,Simica uz podrsku ljudi ispred IRB-a,Kovacevica,Madzara,Buvaca,AZORS-a,tj.Bozane Sljivar,Ministarstva finansija na celu sa Tegeltijom,KHOV,i ostalih iz aktuelne vlasti.Da bi prikrili svoj kriminal nadjose ovog diletanta koji je uz odobravanje regulatora cinio najprljavije poslove,i kome je ova " drzava" dozvolila da najstrasnije mobinguje radnike.On je najobicniji zelenas,piun u rukama domacih tajkuna.Ako slucajno prodje kontraverzna presuda uz Trebinja,iz ove zemlje se pod hitno treba seliti.Javnost treba da zna,da je Mila Grimilic najodgovornija osoba za "slom" Krajine.

ODGOVORITE
Name

alo

23.10.2016 15:54

Zar je potreban neko iz bijelog svijeta da dolazi i da ulazi u nase firme s izgovorom postene dokapitalizacije, kad imamo mogucnosti da dokapitaliziramo privatne firme, pa kako onda nije mogla i Krajina da dobije para od drzave? E pa nije bilo u interesu. Tad bi ostala ona prava stabilna, pa se ne bi mnogi mogli obogatiti, a ni tako lako doci do svega.sto su stekli prevarama, muckama i kojekakvim dilovima. Obogatise se i.Mila, Valan, Simic, Mihajilo, uz pomoc Sljivarke i Buvaca, Kosorica i Kovacevica. Oni udomise sve svoje lagano i sigurno. A na kraju dadose Krajinu da unisti tamo neki saranac i manipulator sa svojim pomocnikom Jovanovicem uz blagoslov ministra finansija a i sve ostale tzv elite. Pa zar niko u ovoj drzavi nema postene namjere i iskrene zelje da ova drzava napreduje a ne da tone, tone , tone......

ODGOVORITE
Name

direktno

23.10.2016 17:19

Ako su Mila i Nada Despot,sacinile " lazan" prospekt, kako to da su Agencija i KHOV dale saglasnost na lazan prospekt ? Kako se nije ispitalo ko je taj Agarwal, kako je KHOV BIH,ODBILA takvog investitora? ( u slucaju fabrike duvana Mostar) Kako je Sljivarka godinama krila Miline marifetluke? Kako je Aura dva puta dokapitalizovana ,a Krajina nazovi drzavna nije,nego doveli strance da siluju svoj narod? Gospodo iz ove drzave, sve vas sram bilo, vi ste se nafajtali, sta je za vas sto porodica koje idu na ulicu .Nista.....U konacnici zivota je za sve, dva metra bez geometra

ODGOVORITE
Name

MAJKA

24.10.2016 05:03

ISKRENO SAUCESCE EUROS-U , I AURI ,NA KADRU KOJI IM JE DOSAO IZ KRAJINE,KAO I BROKERIMA KOJE SU POVUKLI ZA SOBOM. KRAJINA IH JE MOGLA OSAM GODINA FINANSIRATI ,A STA CETE VI??? I CIME, JER SU NJIHOVI APETITI VELIKI . BROKERI ODOSE ZA PARAMA , A ZABORAVISE GDJE SU SE " RODILI " MAJKA SE NE OSTAVLJA TAKO LAKO, ZBOG SVEZNJA PARA, IMA NESTO I U LJUBAVI, ALI NA VASU ZALOST, VI I NEZNATE STA JE TO , A MAJKA IZDAJU NE PRASTA

ODGOVORITE
Name

Pravednik

24.10.2016 06:37

Da je ikakve pravde ,postavili bi im upravu koja će ih ili dovesti u red ili ugasiti.Dugo godina su najgore društvo u državi.Čekaš na isplatu šteta svjetlosnu godinu!Te Mihajlo,te neki Srbijanac ,te Mirjana Lukač.....Procjeniteljska mreža im je tanka,to im rade jedan ili dvojica iz Banjaluke,oni drže RS,ccccc to nigdje nema.Pola kući,pola u zatvor!

ODGOVORITE
Name

centar

24.10.2016 17:46

Za tajkune je bitna zgrada u centru B.Luke, kumovima, klanovima, jadna drzavo i jos jadniji narode , ko te vodi i ko ti bajke prica

ODGOVORITE