Марка пише: Стефан Савић - Балканска стена!

Новинар шпанског листа „Марка“ написао је чланак о штоперу Атлетико Мадрида Стефану Савићу у ком га назива „Балканском стеном“.

Фудбал 23.10.2016 | 14:30
Марка пише: Стефан Савић - Балканска стена!
Црногосрки репрезентативац се прошле сезоне борио за место у првој постави да би ове године постао незамјењиви члан Симеонеових најбољих 11.

Атлетико је на почетку сезоне тим са најбољом одбраном, и у Примери и у Лиги шампиона.

У шпанском шампионату води на табели после осам одиграних кола, уз само три примљена гола, а на челу је своје групе у Лиги шампиона, испред минхенског Бајерна, а на три меча још није примио гол.

Један од најзаслужнијих је управо некадашњи дефанзивац Партизана.

Најтиражнији мадридски лист нема дилему - Савић и Дијего Годин тренутно су најбољи штоперски тандем у Европи.

Црногорски репрезентативац је ове сезоне, на девет утакмица за Атлетико, направио само три фаула - два у Примери и један у Лиги шампиона, а играо је против неких од најбољих играча данашњице, попут Месија, Нејмара, Суареса, Левандовског...

„Просек од 0,33 фаула по мечу, за дефанзивца који је део најбоље европске одбране, је невероватан”, додаје „Марка”, а преносе Вијести.

А Савић је ове сезоне 44 пута одузео лопту противничким нападачима. Годин је то урадио 53 пута, али на мало грубљиНАЧИН , јер је правио више фаулова.

Уругвајски фудбалер важи за господара ваздушних дулела - добио их је 31 ове сезоне, али ни Савићевих 17 нису занемарљиви.

Два централна бека су скоро изједначена по броју успешних додавања (Годин 303, Савић 298), па са њима често почињу и напади Атлетика, а не само што се заустављају противнички.

Савић је, на крају, апсолутни лидер Атлетика по броју изблокираних шутева - укупно 10 ове сезоне.

„Бројеви који показују да је Савић постао права стиена аутентичне Атлетикове одбране”, закључује „Марка”.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар