Marka piše: Stefan Savić - Balkanska stena!

Novinar španskog lista „Marka“ napisao je članak o štoperu Atletiko Madrida Stefanu Saviću u kom ga naziva „Balkanskom stenom“.

Fudbal 23.10.2016 | 14:30
Marka piše: Stefan Savić - Balkanska stena!
Crnogosrki reprezentativac se prošle sezone borio za mesto u prvoj postavi da bi ove godine postao nezamjenjivi član Simeoneovih najboljih 11.

Atletiko je na početku sezone tim sa najboljom odbranom, i u Primeri i u Ligi šampiona.

U španskom šampionatu vodi na tabeli posle osam odigranih kola, uz samo tri primljena gola, a na čelu je svoje grupe u Ligi šampiona, ispred minhenskog Bajerna, a na tri meča još nije primio gol.

Jedan od najzaslužnijih je upravo nekadašnji defanzivac Partizana.

Najtiražniji madridski list nema dilemu - Savić i Dijego Godin trenutno su najbolji štoperski tandem u Evropi.

Crnogorski reprezentativac je ove sezone, na devet utakmica za Atletiko, napravio samo tri faula - dva u Primeri i jedan u Ligi šampiona, a igrao je protiv nekih od najboljih igrača današnjice, poput Mesija, Nejmara, Suaresa, Levandovskog...

„Prosek od 0,33 faula po meču, za defanzivca koji je deo najbolje evropske odbrane, je neverovatan”, dodaje „Marka”, a prenose Vijesti.

A Savić je ove sezone 44 puta oduzeo loptu protivničkim napadačima. Godin je to uradio 53 puta, ali na malo grubljiNAČIN , jer je pravio više faulova.

Urugvajski fudbaler važi za gospodara vazdušnih dulela - dobio ih je 31 ove sezone, ali ni Savićevih 17 nisu zanemarljivi.

Dva centralna beka su skoro izjednačena po broju uspešnih dodavanja (Godin 303, Savić 298), pa sa njima često počinju i napadi Atletika, a ne samo što se zaustavljaju protivnički.

Savić je, na kraju, apsolutni lider Atletika po broju izblokiranih šuteva - ukupno 10 ove sezone.

„Brojevi koji pokazuju da je Savić postao prava stiena autentične Atletikove odbrane”, zaključuje „Marka”.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar