Божинов: Никад више у Серију Б! Није то лига за мене!

„Сигурно никог нећу вући за рукав да ме доведе“, каже Партизанов нападач у разговору за италијанске медије.

Фудбал 23.10.2016 | 12:30
Божинов: Никад више у Серију Б! Није то лига за мене!
Рекао је то недавно, сад је само поновио. Партизанов нападач Валери Божинов остаје доследан намери да се после црно-белих (уговор му истиче наредног лета) запути у врхунски клуб. Прецизније, у добру лигу, а не да се смуца по теренима нижих категорија у, на пример, Италији.

Управо са Чизме стиже таква потврда, пошто је бугарски нападач истакао да има амбицију да опет заигра у лиги која га је и лансирала у фудбалско сазвежће.

„Не поричем да је моја жељда да је вратим у Италију, али не да играм у нижим лигама од Серије А. Мислим да то могу да остварим. Желим да се још једном опробам на највишем нивоу, то ми је циљ. Ако неко верује у мене, то је то, а ако не сигурно никог нећу вући за рукав да ме доведе“, поручио је Божинов у интервјуу за Тутомеркато .

Подсетимо, Божинов је пажњу на себе скренуо у Лећеу, касније га је пут водио у Фјорентину, Јувентус, Парму, да би се затим вратио у Леће, а онда - пре доласка у Хумску - по сезону провео у Верони, Вићенци и Тернани.

„Моја каријера говори сама за себе. Имам 30 година, а фудбалер је у том добу на врхунцу кад је зрелост у питању. За више од десет година играња у Италији сам научио доста, чак сам и примио мало тамошњег менталитета. Наравно, било је и у Италији људи који су се према мени понашали лоше, али никад не бих навео њихова имена“.

Последњу сезону на Апенинима провео је Тернани (шест голова), тада, а и сада члану Друге лиге.

„Уз дужно поштовање према Тернани, никад више не бих играо за неку екипу у Серији Б. Није то лига за мене. Другима је било лако да причају: „Божинов у таквој лиги мора сам да доноси победе“. Не функционише то баш тако. Кад се неко попут мене навикне на одређени ниво фудбала онда је тешко „пребацити“ се на други. Разлика у квалитету је очигледна. Правио сам и ја грешке, одговорност је само моја, али нико не може да каже да је Валери Божинов у Серији Б био лош зато што је, на пример, лоше тренирао. Немојте се шалити са мном, таква мишљења не могу да прихватим“.

На крају разговора објаснио је Италијанима да ужива носећи дрес Партизана, чији је био најбољи стрелац прошле сезоне (18 голова), а ове је дао четири засад.

„Што се мене тиче, искуство играња у Србији је сјајно. Навијачи су изузетно темпераментни, налик онима у Италији, на пример у Фиренци, Напуљу или Риму. Осим тога, иде ми добро засад, дао сам више од 20 голова откако сам стигао у Партизан“, рекао је Валери Божинов.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар