Božinov: Nikad više u Seriju B! Nije to liga za mene!

„Sigurno nikog neću vući za rukav da me dovede“, kaže Partizanov napadač u razgovoru za italijanske medije.

Fudbal 23.10.2016 | 12:30
Božinov: Nikad više u Seriju B! Nije to liga za mene!
Rekao je to nedavno, sad je samo ponovio. Partizanov napadač Valeri Božinov ostaje dosledan nameri da se posle crno-belih (ugovor mu ističe narednog leta) zaputi u vrhunski klub. Preciznije, u dobru ligu, a ne da se smuca po terenima nižih kategorija u, na primer, Italiji.

Upravo sa Čizme stiže takva potvrda, pošto je bugarski napadač istakao da ima ambiciju da opet zaigra u ligi koja ga je i lansirala u fudbalsko sazvežće.

„Ne poričem da je moja željda da je vratim u Italiju, ali ne da igram u nižim ligama od Serije A. Mislim da to mogu da ostvarim. Želim da se još jednom oprobam na najvišem nivou, to mi je cilj. Ako neko veruje u mene, to je to, a ako ne sigurno nikog neću vući za rukav da me dovede“, poručio je Božinov u intervjuu za Tutomerkato .

Podsetimo, Božinov je pažnju na sebe skrenuo u Lećeu, kasnije ga je put vodio u Fjorentinu, Juventus, Parmu, da bi se zatim vratio u Leće, a onda - pre dolaska u Humsku - po sezonu proveo u Veroni, Vićenci i Ternani.

„Moja karijera govori sama za sebe. Imam 30 godina, a fudbaler je u tom dobu na vrhuncu kad je zrelost u pitanju. Za više od deset godina igranja u Italiji sam naučio dosta, čak sam i primio malo tamošnjeg mentaliteta. Naravno, bilo je i u Italiji ljudi koji su se prema meni ponašali loše, ali nikad ne bih naveo njihova imena“.

Poslednju sezonu na Apeninima proveo je Ternani (šest golova), tada, a i sada članu Druge lige.

„Uz dužno poštovanje prema Ternani, nikad više ne bih igrao za neku ekipu u Seriji B. Nije to liga za mene. Drugima je bilo lako da pričaju: „Božinov u takvoj ligi mora sam da donosi pobede“. Ne funkcioniše to baš tako. Kad se neko poput mene navikne na određeni nivo fudbala onda je teško „prebaciti“ se na drugi. Razlika u kvalitetu je očigledna. Pravio sam i ja greške, odgovornost je samo moja, ali niko ne može da kaže da je Valeri Božinov u Seriji B bio loš zato što je, na primer, loše trenirao. Nemojte se šaliti sa mnom, takva mišljenja ne mogu da prihvatim“.

Na kraju razgovora objasnio je Italijanima da uživa noseći dres Partizana, čiji je bio najbolji strelac prošle sezone (18 golova), a ove je dao četiri zasad.

„Što se mene tiče, iskustvo igranja u Srbiji je sjajno. Navijači su izuzetno temperamentni, nalik onima u Italiji, na primer u Firenci, Napulju ili Rimu. Osim toga, ide mi dobro zasad, dao sam više od 20 golova otkako sam stigao u Partizan“, rekao je Valeri Božinov.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar