Студентски смјештај дупло скупљи!

Цијене студентског смјештаја у Бањалуци се дупло повећавају. Осим тога, у новоизграђеном четвртом павиљону кревет би требало да кошта до 75 марака. Ту није крај измјенама у студенстком кампусу.

Република Српска 21.10.2016 | 22:55
Студентски смјештај дупло скупљи!
Ректор Универзитета у Бањалуци покреће идеју за издвајање високог образовања из Министарства просвјете и културе Републике Српске и припајање Министарству науке и технологије.

Студентски смјештај у Бањалуци дупло поскупљује. Кревет у првом и другом павиљону ће умјесто досадашњих 10 коштати 20 марака, а у трећем павиљону 25. Највећи парадокс у свему је да ће у четврти павиљон моћи само они са дебљим новчаником, јер је цијена 65 и 75 марака, зависи да ли је двокреветна или трокреветна соба. Представници Скупштине студената су демонстративно напустили сједницу Управног одбора на којој су донесене ове одлуке и захтијевају њихове смјене.

На сједници Сената Универзитета у Бањалуци поскупљење студентског смјештаја није било тема. Иако домови нису у надлежности Универзитета, ректор није пропуштао у предизборној кампањи ниједну прилику да се пред камерама прошета новоизграђеним студентским домом.

Док је ресорни министар Дане Малешевић на службеном путу, Милан Матаруга не брига много за студенте и кује план како да високо образовање издвоји из Министарства просвјете.

На сједници Сената бањалучког Универзитета, чланови су дали пуну подршку Милану Матаруги и одбацили су све извјештаје просвјетних инспектора о могућим неправилностима. 



(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Домар

21.10.2016 18:58

Студенте води Снсд-ов полтронциц Љубиса Карлица,пропали студент са 2 полозена испита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мистер X

22.10.2016 07:01

Исти тај Љубиша је склон узети у џеп од студената велике своте новце, али ако је нешто мање у питању онда није заинтерересован. Иначе, сви ти које нешто раде по Домовима, или Унијама студената су пропали студенти. Реалност.