Studentski smještaj duplo skuplji!

Cijene studentskog smještaja u Banjaluci se duplo povećavaju. Osim toga, u novoizgrađenom četvrtom paviljonu krevet bi trebalo da košta do 75 maraka. Tu nije kraj izmjenama u studenstkom kampusu.

Republika Srpska 21.10.2016 | 22:55
Studentski smještaj duplo skuplji!
Rektor Univerziteta u Banjaluci pokreće ideju za izdvajanje visokog obrazovanja iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i pripajanje Ministarstvu nauke i tehnologije.

Studentski smještaj u Banjaluci duplo poskupljuje. Krevet u prvom i drugom paviljonu će umjesto dosadašnjih 10 koštati 20 maraka, a u trećem paviljonu 25. Najveći paradoks u svemu je da će u četvrti paviljon moći samo oni sa debljim novčanikom, jer je cijena 65 i 75 maraka, zavisi da li je dvokrevetna ili trokrevetna soba. Predstavnici Skupštine studenata su demonstrativno napustili sjednicu Upravnog odbora na kojoj su donesene ove odluke i zahtijevaju njihove smjene.

Na sjednici Senata Univerziteta u Banjaluci poskupljenje studentskog smještaja nije bilo tema. Iako domovi nisu u nadležnosti Univerziteta, rektor nije propuštao u predizbornoj kampanji nijednu priliku da se pred kamerama prošeta novoizgrađenim studentskim domom.

Dok je resorni ministar Dane Malešević na službenom putu, Milan Mataruga ne briga mnogo za studente i kuje plan kako da visoko obrazovanje izdvoji iz Ministarstva prosvjete.

Na sjednici Senata banjalučkog Univerziteta, članovi su dali punu podršku Milanu Matarugi i odbacili su sve izvještaje prosvjetnih inspektora o mogućim nepravilnostima. 



(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Domar

21.10.2016 18:58

Studente vodi Snsd-ov poltroncic Ljubisa Karlica,propali student sa 2 polozena ispita.

ODGOVORITE
Name

Mister X

22.10.2016 07:01

Isti taj Ljubiša je sklon uzeti u džep od studenata velike svote novce, ali ako je nešto manje u pitanju onda nije zaintereresovan. Inače, svi ti koje nešto rade po Domovima, ili Unijama studenata su propali studenti. Realnost.