Пренос надлежности или велика шанса за све?

Министарство просвјете путем образовања одраслих преноси дио својих надлежности на БиХ, тврде извори БН телевизије из овог Министарства. Министар Дане Малешевић негира овакве тврдње објашњава да је ријеч о пројекту који ће бити од користи Републици Српској, а који финансира Влада Швајцарске.

Република Српска 21.10.2016 | 22:56
Пренос надлежности или велика шанса за све?
Министарство просвјете преноси надлежности на Босну и Херцеговину тврде извори БН телевизије из овог Министарства.

То се наводно чини писмом намјере које потписују Министарство и Агенција за развој малих и средњих предузећа без сагласности Републичког педагошког завода и Завода за образовање одраслих, а које се тиче пројекта "Прилика плус" који финансира Влада Швајцарске, а проводи се на нивоу БиХ.

"Дакле, врши се директно пренос надлежности и омогућава БиХ пројекту да реконструише област образовања одраслих, гашењем Завода за образовање одраслих и узимањем дијела надлежности од Републичког педагошког завода с циљем отварања Центра за стручно образовање и цјеложивотно учење", тврде извори из Владе.

Наши извори тврде да се све ради због тога што у пројекту "Прилика плус" финансијску корист виде појединци из Министарства просвјете Републике Српске. Министар Дане Малешевић тврди да те тврдње апсолутно не стоје и да је пројекат "Прилика плус" користан за све субјекте који у њему учествују.

Малешевић тврди и да ће по пројекту 20 школа у Српској бити опремљено најсавременијом опремом и да ће услови образовања старијих бити побољшани. Битно је, тврди Малешевић, што све финансира Швајцарска.

Извори из Министарства просвјете тврде да је Влада усвојила Информацију о писму намјере и да се Влада обавезала на реализацију пројекта, да се Влада са конкретним пројектом није ни упознала.



(БН телевизија)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

свајцарац

21.10.2016 16:24

Све цу да вам да дам, само не долазите нам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петра.

21.10.2016 18:14

Р: па ова власт це нас зиве продати! невероватно.врл је потпуно полудео. скидај ту банду! сто пре то боље.

Name

постен

21.10.2016 16:37

А ста це нам скола за старије кад ни ови младји ста су Факултете заврсили посла немају? Мозда нека скола како цувати 5 оваца а да нам их политицари не украду? То би требало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРН

21.10.2016 17:07

Некапирам па нек Додик купи то сто треба увјек просидба по Европи ко Цигани!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јово

21.10.2016 18:13

Не разумијем.Опремат ће приватне школе за образовање одраслих које нису ништа друго до куповина диплома.То су ткз.преквалификације.Финансират ће лоповлук.

Name

лик

21.10.2016 18:52

Мектић хоће да формира неку комисију да координира размјену информација за борбу против криминала и СВИ СКОЧЕ ПРЕНОС НАДЛЕЖНОСТИ, ИЗДАЈА ИТД, а сад кад је очигледно онда није пренос надлежности, само им дај паре онда пренос није пренос, који лицемјери!!!

ОДГОВОРИТЕ