Prenos nadležnosti ili velika šansa za sve?

Ministarstvo prosvjete putem obrazovanja odraslih prenosi dio svojih nadležnosti na BiH, tvrde izvori BN televizije iz ovog Ministarstva. Ministar Dane Malešević negira ovakve tvrdnje objašnjava da je riječ o projektu koji će biti od koristi Republici Srpskoj, a koji finansira Vlada Švajcarske.

Republika Srpska 21.10.2016 | 22:56
Prenos nadležnosti ili velika šansa za sve?
Ministarstvo prosvjete prenosi nadležnosti na Bosnu i Hercegovinu tvrde izvori BN televizije iz ovog Ministarstva.

To se navodno čini pismom namjere koje potpisuju Ministarstvo i Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća bez saglasnosti Republičkog pedagoškog zavoda i Zavoda za obrazovanje odraslih, a koje se tiče projekta "Prilika plus" koji finansira Vlada Švajcarske, a provodi se na nivou BiH.

"Dakle, vrši se direktno prenos nadležnosti i omogućava BiH projektu da rekonstruiše oblast obrazovanja odraslih, gašenjem Zavoda za obrazovanje odraslih i uzimanjem dijela nadležnosti od Republičkog pedagoškog zavoda s ciljem otvaranja Centra za stručno obrazovanje i cjeloživotno učenje", tvrde izvori iz Vlade.

Naši izvori tvrde da se sve radi zbog toga što u projektu "Prilika plus" finansijsku korist vide pojedinci iz Ministarstva prosvjete Republike Srpske. Ministar Dane Malešević tvrdi da te tvrdnje apsolutno ne stoje i da je projekat "Prilika plus" koristan za sve subjekte koji u njemu učestvuju.

Malešević tvrdi i da će po projektu 20 škola u Srpskoj biti opremljeno najsavremenijom opremom i da će uslovi obrazovanja starijih biti poboljšani. Bitno je, tvrdi Malešević, što sve finansira Švajcarska.

Izvori iz Ministarstva prosvjete tvrde da je Vlada usvojila Informaciju o pismu namjere i da se Vlada obavezala na realizaciju projekta, da se Vlada sa konkretnim projektom nije ni upoznala.



(BN televizija)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

svajcarac

21.10.2016 16:24

Sve cu da vam da dam, samo ne dolazite nam.

ODGOVORITE
Name

petra.

21.10.2016 18:14

R: pa ova vlast ce nas zive prodati! neverovatno.vrl je potpuno poludeo. skidaj tu bandu! sto pre to bolje.

Name

posten

21.10.2016 16:37

A sta ce nam skola za starije kad ni ovi mladji sta su Fakultete zavrsili posla nemaju? Mozda neka skola kako cuvati 5 ovaca a da nam ih politicari ne ukradu? To bi trebalo!

ODGOVORITE
Name

TRN

21.10.2016 17:07

Nekapiram pa nek Dodik kupi to sto treba uvjek prosidba po Evropi ko Cigani!!!

ODGOVORITE
Name

jovo

21.10.2016 18:13

Ne razumijem.Opremat će privatne škole za obrazovanje odraslih koje nisu ništa drugo do kupovina diploma.To su tkz.prekvalifikacije.Finansirat će lopovluk.

Name

lik

21.10.2016 18:52

Mektić hoće da formira neku komisiju da koordinira razmjenu informacija za borbu protiv kriminala i SVI SKOČE PRENOS NADLEŽNOSTI, IZDAJA ITD, a sad kad je očigledno onda nije prenos nadležnosti, samo im daj pare onda prenos nije prenos, koji licemjeri!!!

ODGOVORITE