Реал Мадрид постаје 31. клуб НБА лиге?!

Флорентино Перез затражио место у Источној конференцији!

Кошарка 24.10.2016 | 21:30
Реал Мадрид постаје 31. клуб НБА лиге?!
Није питање“ да ли ће“ већ само „када ће“ европски клубови заиграти у НБА лиги. Како је кренула европска клупска кошарка и коју моћж има УЛЕБ реално је за очекивати неколицину европских клубова у неком врсту чланства у НБА лиги наредних година.

А пионир тог подухвата би требало да буде Реал Мадрид. Све гласније се шушка да би Краљевски клуб могао да постане 31. клуб најјаче лиге на свету.

Флорентино Перез већ неко време ради на тој опцији, а ствари су се убрзале последњих дана. То је Перез и лично признао на састанку управе мадридског клуба.

Први човек Краљевића је недавно имао разговоре на ту тему са комесаром НБА лигеАдамом Силвером приликом гостовања Оклахоме у Мадриду. Двојица челника су приближили ставове.

„Причао сам са Силвером и изнео му наш предлог. Имамо сјајан тим и тражио сам му место за Реал у Источној конференцији НБА лиге. Рекли су нам да сачекамо док то ураде и са неким другим европским клубовима. У европској кошарци константно губимо новац и зато радимо на идеји о игрању НБА лиги јер желимо да будемо део најјачег такмиченбја на свету“, рекао је Перез на састанку управе Реала.

Он је делегатима открио да му је Силвер тражио да премести Реал у САД и тиме убрза чланство шпанског великана у НБА лиги, али је Флорентино одбио ту идеју.

О преласку најмоћнијих европских клубова у НБА лиги се шушка већ пуну деценију, а управо је Реал био најзагриженији за ту идеју. Флорентино Перез није човек који воли да губи новац и од фудбалске секције Реала је направио фабрику новца. Зато жели да зарађује и од кошарке што са актуелним буџетима и наградама у Евролиги није могуће.

Реалов председник жели да што пре види свој клуб  у НБА лиги док би Американци да сачекају и формирају европску дивизију сачињену од неколицине најјачих клубова са Старог континента. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар