Real Madrid postaje 31. klub NBA lige?!

Florentino Perez zatražio mesto u Istočnoj konferenciji!

Košarka 24.10.2016 | 21:30
Real Madrid postaje 31. klub NBA lige?!
Nije pitanje“ da li će“ već samo „kada će“ evropski klubovi zaigrati u NBA ligi. Kako je krenula evropska klupska košarka i koju moćž ima ULEB realno je za očekivati nekolicinu evropskih klubova u nekom vrstu članstva u NBA ligi narednih godina.

A pionir tog poduhvata bi trebalo da bude Real Madrid. Sve glasnije se šuška da bi Kraljevski klub mogao da postane 31. klub najjače lige na svetu.

Florentino Perez već neko vreme radi na toj opciji, a stvari su se ubrzale poslednjih dana. To je Perez i lično priznao na sastanku uprave madridskog kluba.

Prvi čovek Kraljevića je nedavno imao razgovore na tu temu sa komesarom NBA ligeAdamom Silverom prilikom gostovanja Oklahome u Madridu. Dvojica čelnika su približili stavove.

„Pričao sam sa Silverom i izneo mu naš predlog. Imamo sjajan tim i tražio sam mu mesto za Real u Istočnoj konferenciji NBA lige. Rekli su nam da sačekamo dok to urade i sa nekim drugim evropskim klubovima. U evropskoj košarci konstantno gubimo novac i zato radimo na ideji o igranju NBA ligi jer želimo da budemo deo najjačeg takmičenbja na svetu“, rekao je Perez na sastanku uprave Reala.

On je delegatima otkrio da mu je Silver tražio da premesti Real u SAD i time ubrza članstvo španskog velikana u NBA ligi, ali je Florentino odbio tu ideju.

O prelasku najmoćnijih evropskih klubova u NBA ligi se šuška već punu deceniju, a upravo je Real bio najzagriženiji za tu ideju. Florentino Perez nije čovek koji voli da gubi novac i od fudbalske sekcije Reala je napravio fabriku novca. Zato želi da zarađuje i od košarke što sa aktuelnim budžetima i nagradama u Evroligi nije moguće.

Realov predsednik želi da što pre vidi svoj klub  u NBA ligi dok bi Amerikanci da sačekaju i formiraju evropsku diviziju sačinjenu od nekolicine najjačih klubova sa Starog kontinenta. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar