Професори стали иза бањалучког ректора

Сви декани Универзитета у Бањалуци, продекани, проректори и финансијски директори једногласно пружају пуну подршку у раду ректора Милана Матаруге, посебно у свјетлу посљедњих дешавања која су покушала да доведу у питање легитимитет његовг избора.

Република Српска 21.10.2016 | 15:20
Професори стали иза бањалучког ректора
Закључено је данас на сједници Сената у Бањалуци. 

"Догађаји којима смо свједочили представљају удар на Универзитет. Осуђујемо покушај рушења угледа ове установе, те позивамо Инспекторат Републике Српске да испита рад инспектора који се изјашњавао по рјешењу о раду Сената, односно легалности Статута и избора ректора, а Министарство просвјете и културе РС позивамо да појасни Статут и да потврду легалитета представника МУП-а, односно Високе школе унутрашњих послова у оквиру овога тијела, " прочитао је данас Матаруга новинарима у Бањалуци, дио закључака који је усвојен до сада на сједници.

"Универзитет има озбиљне примједбе на рад Витомира Поповића, бившег декана Правног факултета Универзитета у Бањалуци и једног од кандидата за ректора Универзитета, и на изјаве које говоре у прилог томе, али да це у даљим прецедурама преиспитивати овакве оцјене, те да ово питање данас није било разматрано на сједници" нагласио је Матаруга.

Универзитет ће према Влади Републике Српске упутити и иницијативу за измјену закона у погледу ресорне надлежности за високо образовање.

То значи да ће тражити да се високо образовање у Српској да у надлежност Министарства науке и технологије.

Извор: Независне новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Туга

21.10.2016 16:22

Понасање овог Витомира П. ме подсјеца на неког...у ствари на комплетан миље политицких истомисљеника овог ГОСПОДИНА. И ти цес студентима бити примјер.Залосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

21.10.2016 20:25

Подршка младом ректору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

22.10.2016 08:57

А мозес мислити да сам против ректора. Довољан ми је његов боравак под сатором. То није академски свијет. Напријед господине Поповицу. Спасите Универзитет да не би заврсио као саторска прљавствина и неукус!

ОДГОВОРИТЕ