Profesori stali iza banjalučkog rektora

Svi dekani Univerziteta u Banjaluci, prodekani, prorektori i finansijski direktori jednoglasno pružaju punu podršku u radu rektora Milana Mataruge, posebno u svjetlu posljednjih dešavanja koja su pokušala da dovedu u pitanje legitimitet njegovg izbora.

Republika Srpska 21.10.2016 | 15:20
Profesori stali iza banjalučkog rektora
Zaključeno je danas na sjednici Senata u Banjaluci. 

"Događaji kojima smo svjedočili predstavljaju udar na Univerzitet. Osuđujemo pokušaj rušenja ugleda ove ustanove, te pozivamo Inspektorat Republike Srpske da ispita rad inspektora koji se izjašnjavao po rješenju o radu Senata, odnosno legalnosti Statuta i izbora rektora, a Ministarstvo prosvjete i kulture RS pozivamo da pojasni Statut i da potvrdu legaliteta predstavnika MUP-a, odnosno Visoke škole unutrašnjih poslova u okviru ovoga tijela, " pročitao je danas Mataruga novinarima u Banjaluci, dio zaključaka koji je usvojen do sada na sjednici.

"Univerzitet ima ozbiljne primjedbe na rad Vitomira Popovića, bivšeg dekana Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i jednog od kandidata za rektora Univerziteta, i na izjave koje govore u prilog tome, ali da ce u daljim precedurama preispitivati ovakve ocjene, te da ovo pitanje danas nije bilo razmatrano na sjednici" naglasio je Mataruga.

Univerzitet će prema Vladi Republike Srpske uputiti i inicijativu za izmjenu zakona u pogledu resorne nadležnosti za visoko obrazovanje.

To znači da će tražiti da se visoko obrazovanje u Srpskoj da u nadležnost Ministarstva nauke i tehnologije.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Tuga

21.10.2016 16:22

Ponasanje ovog Vitomira P. me podsjeca na nekog...u stvari na kompletan milje politickih istomisljenika ovog GOSPODINA. I ti ces studentima biti primjer.Zalosno.

ODGOVORITE
Name

zoki

21.10.2016 20:25

Podrška mladom rektoru.

ODGOVORITE
Name

Profesor

22.10.2016 08:57

A mozes misliti da sam protiv rektora. Dovoljan mi je njegov boravak pod satorom. To nije akademski svijet. Naprijed gospodine Popovicu. Spasite Univerzitet da ne bi zavrsio kao satorska prljavstvina i neukus!

ODGOVORITE