"Трамп здрав као коњ на којем Путин јаше"

Кандидати за Бијелу кућу Доналд Трамп и Хилари Клинтон жестоко су се "прозивали" на хуманитарној вечери само дан након жестоке дебате, пише ББЦ.

Свијет 21.10.2016 | 15:40
"Трамп здрав као коњ на којем Путин јаше"
Како наводе, Клинтонова се смијала док се Трамп шалио о њеним скупим говорима и ФБИ истрази њених мејлова. Ипак, публика је негодовала када се шалио да она мрзи католике.

"Гардијан" пише да уколико је Трамп у кампањи до сада ишао гдје нико није раније, то је потврдио и овај пут – успио је да га извижде на католичкој хуманитарној вечери.

Такође, они наводе да су за своје форе углавном користили теме којима су једно другом задавали ударце током дебата. 

Годишња Алфред Е Смит хуманитарна вечера у Њујорку одржава се сваке четири године за предсједничке кандидате. Традиција је да кандидати устану и праве шале на рачун свог противника, што је чудно с обзиром на то да је ова америчка кампања једна од најпрљавијих у историји. 

Тако су у ноћи између сриједе и четвртка у последњој дебати кандидати одбили да се рукују, стално једно другом упадали у ријеч, а Трамп је Клинтонову назвао "гадном женом". 

Ипак, на догађају у Њујорку оставили су своје разлике и размјерице са стране и сједили малтене једно поред другог – између њих је био само кардинал Тимоти Долан. Чак су се и руковали, а "Гардијан" наводи да се Клинтонова руковала и са Трамповом супругом Меланијом, као и да се у једном тренутку нагла и на тридесетак секунди попричала са Трампом. 

Када су ушли одмах су сјели, нису се руковали ни овај пут нити направили контакт очима. Међутим, када је Трамп устао да говори пријатељски је потапшао по рамену. 

"Хилари верује да је кључ у томе да превари људе тако што ће имати једну јавну политику, а тотално другачију приватно", навео је Трамп.

"Неки вјерују да ће ми ово бити тешко... Истина је, ја сам веома скромна особа, веома скромна. Многи ми кажу да ми је скромност једна од најбољих особина, боља чак и од мог темперамента", додао је он. 

Рекао да је публика која је била присутна, око 1.500 људи, највећа пред којом Клинтонова треба да прича, а истакао је и да ће јој бити необично да прича пред толико корпоративних лидера а да не буде плаћена. 

"Прошле ноћи рекао сам да је Хилари 'гадна жена', али то је све релативно. Након што сам морао да је слушам како прича и прича, не мислим више тако лоше о Роузи О’Донел", навео је Трамп. 

"Речено ми је да је Хилари прије синоћне дебате била да се исповједи, али да је свештеник имао проблема када је упитао за њене гријехе. А чак је навела и да не може да се сјети 39 пута", додао је он. 

Ипак, када је рекао да је бивша прва дама САД и државна секретарка толико корумпирана да су је избацили из Вотергејт комисије из публике се чуло негодовање, наводи ББЦ. Исто је било када је Трамп, алудирајући на аферу са мејловима своје ривалке, рекао да се она "прави да не мрзи католике". 

ББЦ истиче да је то била једна од ријетких прилика када је осмијех напустио лице Хилари Клинтон. 

Осим тога, они наводе да је можда његова најбоља "фора" била када се нашалио на оптужбе да је његова супруга Меланија плагирала говор актуелне прве даме САД Мишел Обаме.

"Мишел Обама одржи говор и свима се свиди, фантастичан је. Моја супруга Меланија одржи исти говор и људи почну да је нападају. Не разумијем", рекао је милијардер. 

Онда је на ред дошла Клинтонова: "Или ћемо имати прву жену за председницу или првог председника који је водио Твитер рат против Шер". 

Умјесто да Кип слободе види као симбол наде Трамп би јој дао четворку, можда петицу, уколико остави бакљу и таблет и промијени фризуру, додала је она, алудирајући на Трампове такмичење за мисице. 

Знате који би био добар број за жену, питала је Хилари публику – 45 (алузија на то што ће следећи предсједник САД бити 45. предсједник) 

"Морала сам да слушам Доналда Трампа читаве три дебате. До сада сам била поред њега дуже него било који његов менаџер кампање", навела је Клинтонова. 

"Након слушања твог говора уживаћу да слушам Мајка Пенса како негира све што си рекао", додала је она. Тиме је алудирала на дебату потпредсједника Мајка Пенса и Тима Кејна послије једне од дебата Трампа и Клинтонове када је, како медији оцјењују, Пенс морао да "вади флеке" због Трамповог пораза и наступа. 

Искористила је и Трампов добар однос са Путином и задала један добар ударац: "Доналд Трамп је заиста здрав као коњ – знате, онај на којем Путин јаше". 

Публици се обратио и Ал Смит Четврти, праунук Ал Смита по којем је названа хуманитарна вечера, али ни он није могао да одоли да не поткачи мало кандидате. 

"Доналд је отишао до Хилари да је пита како је. Хилари је одговорила 'добро сам, а сада изађи из женске свлачионице", рекао је Смит. 

Избори у САД биће одржани 8. новембра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар