Каријера из снова! Ана Дабовић је српска дјевојка од злата!

Бајковита година, бајковита каријера! Ана Дабовић као да је предодређена за успех.... Ако желиш титулу једноставно је - позови Ану.

Кошарка 22.10.2016 | 16:15
Каријера из снова! Ана Дабовић је српска дјевојка од злата!
Ова девојка из Херцег Новог исписала је нове странице историје наше кошарке. После Миле Николић (1999. година) постала је тек друга српска кошаркашица која се окитила титулом у најјачој лиги света. Ана је у Америци показала да може да се носи са најбољима. Било је утакмица у којима је без много муке погађала кош ривала. А податак да је у WНБА најбоља по асистенцијама у односу на број минута проведених на паркету показује колико је унапредила своју игру.

Ана је још једном показала колико је велики карактер и колико је важно веровати у себе. Пред полазак у Америку у интервјуу за “Блиц” је истакла да иде да “освоји САД” и успела је у томе.

Ове сезоне није било лако играти, распоред је био више него згуснут. Право из Рија, после великог емотивног пражњења и освајања бронзане медаље, Дабовићева је отишла “преко баре” да заврши сезону.

И у Бразилу је играла своју игру. Било је утакмица у којима је готово сама повукла репрезентацију. По неком неписаном правилу, кад год је тешко, лопта је ишла у Анине руке. И погађала је!

Злато које су кошаркашице Србије освојиле у Будимпешти на Европском првенству лансирало ју је у орбиту. Још једном је показала да је рођени лидер, али и играч који нема проблема да дода лопту и упосли саиграчицу.

Претходне сезоне уврштена је у најбољу руки петорку WНБА. Ове године је у плеј-офу постизала нешто више од четири поена по мечу, али сваки пут када је добила прилику, Ана је показала да вреди.

Без обзира да ли је реч о тројци, поенима уз фаул после финте, или асистенцији, Дабовићева је увек давала крила екипи.

Ана је добар саиграч, а о томе најбоље говори честитка коју је после финала добила од другарице из репрезентације Соње Петровић.

- Ово је невероватно достигнуће! Постати тек друга Српкиња са титулом WНБА, после Миле Николић је сјајно. Велика је част то што представљаш Србију - написала је Соња.

И то није крај! Ану очекују нови велики изазови већ од 1. новембра. Она облачи дрес Динама из Москве и креће у поход на Европу.

Једно је сигурно, Ана Дабовић је српска девојка од злата!

И Црна Гора слави прстен!

Титулу у WНБА слави и Црна Гора! Поред наше Ане Дабовић, дрес ЛА Спаркса носи и Јелена Дубљевић. Ова Никшићанка није заиграла у мајсторици финала, али је и она ове сезоне показала да јој је место у најјачој лиги света.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар