Денверова стратегија је јасна: Јокић и Нуркић као носиоци Нагетса!

"То је најбоља ствар за клуб", сматра тренер Мајк Мелоун.

Кошарка 23.10.2016 | 22:15
Денверова стратегија је јасна: Јокић и Нуркић као носиоци Нагетса!
Дуго НБА критичари нису могли да укапирају разлог зашто је Денверов тренер Мајк Мелоунодлучио да напрасно промени досадашњу стратегију и улоге носилаца игре препусти Николи Јокићу и Јусуфу Нуркићу. Међутим, са првим позитивним резултатима током припрема за нову сезону постало је јасно да Денвер не гради само тандем за будућност, већ да је сада добио снажан двојац вреле, балканске крви, који би Нагетсе могао далеко да одведе. 

Мада су данашњи трендови у НБА кошарци потпуно другачији, односно - данас се више форсира "смалл балл" кошарка (игра са ниским петоркама пр. а.), Мелоун је у разговору за америчке медије истакао да нема намеру да буде роб наметнутих стилова, већ да он жели да угради лични печат у игру Денвера. Зато ће улоге носилаца највећег терета бити подарене сада све популарнијем тандему Јуркић.

"Засад остајемо верним нашој стратегији. Сви у клубу искрено мислимо да су Никола Јокић и Јусуф Нуркић двојица веома посебних талентованих кошаркаша. Не само што су изузетно високи, већ имају озбиљан таленат који показују када им је лопта у рукама. Могу да скачу, додају, шутирају готово из свих позиција", каже Мелоун и затим наставља:

"Не желимо да радимо оно што већина ради у Лиги, желимо да учинимо оно што је најбоље за наш тим. То је најбоље за наш тим. Зато ће наш рекет чинити двојица важних играча. А видећемо где ће нас то одвести".

Шта мислите - колико далеко могу Нагетси с српско-босанским тандемом?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар