Denverova strategija je jasna: Jokić i Nurkić kao nosioci Nagetsa!

"To je najbolja stvar za klub", smatra trener Majk Meloun.

Košarka 23.10.2016 | 22:15
Denverova strategija je jasna: Jokić i Nurkić kao nosioci Nagetsa!
Dugo NBA kritičari nisu mogli da ukapiraju razlog zašto je Denverov trener Majk Melounodlučio da naprasno promeni dosadašnju strategiju i uloge nosilaca igre prepusti Nikoli Jokiću i Jusufu Nurkiću. Međutim, sa prvim pozitivnim rezultatima tokom priprema za novu sezonu postalo je jasno da Denver ne gradi samo tandem za budućnost, već da je sada dobio snažan dvojac vrele, balkanske krvi, koji bi Nagetse mogao daleko da odvede. 

Mada su današnji trendovi u NBA košarci potpuno drugačiji, odnosno - danas se više forsira "small ball" košarka (igra sa niskim petorkama pr. a.), Meloun je u razgovoru za američke medije istakao da nema nameru da bude rob nametnutih stilova, već da on želi da ugradi lični pečat u igru Denvera. Zato će uloge nosilaca najvećeg tereta biti podarene sada sve popularnijem tandemu Jurkić.

"Zasad ostajemo vernim našoj strategiji. Svi u klubu iskreno mislimo da su Nikola Jokić i Jusuf Nurkić dvojica veoma posebnih talentovanih košarkaša. Ne samo što su izuzetno visoki, već imaju ozbiljan talenat koji pokazuju kada im je lopta u rukama. Mogu da skaču, dodaju, šutiraju gotovo iz svih pozicija", kaže Meloun i zatim nastavlja:

"Ne želimo da radimo ono što većina radi u Ligi, želimo da učinimo ono što je najbolje za naš tim. To je najbolje za naš tim. Zato će naš reket činiti dvojica važnih igrača. A videćemo gde će nas to odvesti".

Šta mislite - koliko daleko mogu Nagetsi s srpsko-bosanskim tandemom?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar