Босић: Србија треба да провјери обавјештајце

Предсједник СДС-а Младен Босић позвао је власт Србије да провјери шта се то дешава у њиховим обавјештајним службама и у БИА, сигуран је да би то било корисно и за власт Србије и за све остале људе.

Република Српска 21.10.2016 | 09:25
Босић: Србија треба да провјери обавјештајце
Предсједник СДС-а Младен Босић позвао је власт Србије да провјери шта се то дешава у њиховим обавјештајним службама и у БИА, сигуран је да би то било корисно и за власт Србије и за све остале људе.

Гостујући у емисији “Пулс” БН телевизије и коментаришући утицај Србије на полититичку ситуацију у Републици Српској Босић је рекао да је потпуно јасно да се пред изборе дизала тензија у БиХ порукама из Србије.

“Прича о рату почетком септембра и крајем августа, форсирана из Србије, стварала је тензије које су ишле на руку Милораду Додику јер он управо на тој причи гради изборни програм… То је та манипулација која је извршена на овим изборима и због тога нико није причао о локалним темама”, казао је Босић.

“Јасно је да смо ту изгубили један дио гласова становништва који је склон да подпадне под утицај те приче”, закључује.

Додаје да, иако садашња власт Србије никада није јавно рекла да подржава Милорада Додика, јасно је да то раде из неких својих интереса.

Истиче да је неколико ствари, међу којима је однос званичног Београда према митингу и контрамитигу, веома тешко објаснити.

„Ми смо били изложени страшној пропаганди од стране медија из Србији, а у Београду се појавио неки документ да смо примили паре од Фондације Сорош за који је потврђено је да је у питању чист фалсификат. Након тога смо отишли у Београд и одржали конференцију за новинаре и тада нам је речено да то нисмо требали да радимо“, навео је Босић не желећи да прецизира ко му је то рекао.

Као други примјер који говори о умјешаности званичног Београда у политичка дешавања у Републици Српској навео је пресељавање компаније Мтел у зграду која је симбол корупције у Бањалуци.

„Ми се овде боримо против криминала и корупције, а симбол криминала на тај начин добија подршку из Србије“, каже Босић.

Босић је на неки начин признао да је опозиције изненађена свим тим дешавањима јер су они пружили подршку садашњој власти Србије у тешким тренуцима за њих.

“Вјероватно смо по том принципу очекивали њихову подршку, али на крају се дође до сазнања да у политици нема вјечних пријатеља, ни вјечних непријатеља, у позадини свега је интерес”, закључио је Младен Босић за БН телевизију.

БН телевизија

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Перица

21.10.2016 07:40

Ви се овде не борите против корупције, него против свега што је Српско

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

21.10.2016 08:17

За то се ви црвени борите, вријеме це показати.

Name

Михајло

21.10.2016 09:18

Црвени као да незнају засто се боре, али један дан кад се освијесте и прогледају у ста и коме су вјеровали, неце им бити добро.

Name

самy

21.10.2016 07:41

На вријеме си се сјетио Босицу, да си мерне питао одмах би ти рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српски Робин Хоод,

21.10.2016 07:48

У односу на оно што сам ја до сада прочитао (видио) од Босица, ово му је најквалитетнији и најискренији коментар. Али, "касно Марко на Косово стиже". Све сто је рекао је тачно. Требало је о томе да говори кад је било вријеме (прије избора), а не сада. То доказује да Босић није имао петљу (и мора га се разумјети) да о томе отворено говори кад су се сви ти догађаји догађали. На жалост грађана, државама у региону, па и Србијом и РС управља домаћа мафија и организовани криминал. Додик је у старту то прихватио, и сад мора да игра како му се свира. Уз то иду и никад зајажљиви захтјеви међународог фактора (читај: великх сила). Вучић покушава да се томе одупре, али је немоћан, тако да ће, прије или послије, или "лећи на руду", или ће га склонити. Мафија и организовани криминал може да чека, јер се енормно обогатила, и свеједно им је да ли ће Вчића склонити ове, или за 5 година. Додик је прихавтио (наравно ради личних интереса) да организовани кримнал и мафија у РС опере огромене паре изнесене од стране безбједоносних служби Србије, кроз разне концесије (рудници, хидроенергија, термоенергија), приватизације, и слично. Довољно је да се прочита чланак "Из Србије од 2001. изнијета 51 милијарда на офшор ррачуне", написан у оквиру међународног истраживачког пројекта “Глобал фајненшел интегрити”. Сад се те паре перу и враћају кроз разне пројекте у региону. Проблем је што све то мешународна заједница зна, а не предузима ништа. Претпостављате зашто !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

21.10.2016 07:52

Све тачно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

21.10.2016 08:07

М- тел је цист интерес и лоповлук и додика и вуцица, намјерно м. словима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мићко

21.10.2016 08:14

Један од ријетко поштених политичара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

21.10.2016 08:44

Зато је и прошао овако како је прошао. Поштење и политика као со и око.

Name

Брега

21.10.2016 09:07

Пара врти гдје бургија неце.....па ни вуцко није имун на новац...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доxа

21.10.2016 09:40

Од Србије поциње све лосе стосе догадја на овим просторима !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

е мој доxа

21.10.2016 10:30

Ниси то добро рекао. Иза Србије се крију сви лоси и сто год висе пљују по Србији то су бољи и боље плацени