Bosić: Srbija treba da provjeri obavještajce

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić pozvao je vlast Srbije da provjeri šta se to dešava u njihovim obavještajnim službama i u BIA, siguran je da bi to bilo korisno i za vlast Srbije i za sve ostale ljude.

Republika Srpska 21.10.2016 | 09:25
Bosić: Srbija treba da provjeri obavještajce
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić pozvao je vlast Srbije da provjeri šta se to dešava u njihovim obavještajnim službama i u BIA, siguran je da bi to bilo korisno i za vlast Srbije i za sve ostale ljude.

Gostujući u emisiji “Puls” BN televizije i komentarišući uticaj Srbije na polititičku situaciju u Republici Srpskoj Bosić je rekao da je potpuno jasno da se pred izbore dizala tenzija u BiH porukama iz Srbije.

“Priča o ratu početkom septembra i krajem avgusta, forsirana iz Srbije, stvarala je tenzije koje su išle na ruku Miloradu Dodiku jer on upravo na toj priči gradi izborni program… To je ta manipulacija koja je izvršena na ovim izborima i zbog toga niko nije pričao o lokalnim temama”, kazao je Bosić.

“Jasno je da smo tu izgubili jedan dio glasova stanovništva koji je sklon da podpadne pod uticaj te priče”, zaključuje.

Dodaje da, iako sadašnja vlast Srbije nikada nije javno rekla da podržava Milorada Dodika, jasno je da to rade iz nekih svojih interesa.

Ističe da je nekoliko stvari, među kojima je odnos zvaničnog Beograda prema mitingu i kontramitigu, veoma teško objasniti.

„Mi smo bili izloženi strašnoj propagandi od strane medija iz Srbiji, a u Beogradu se pojavio neki dokument da smo primili pare od Fondacije Soroš za koji je potvrđeno je da je u pitanju čist falsifikat. Nakon toga smo otišli u Beograd i održali konferenciju za novinare i tada nam je rečeno da to nismo trebali da radimo“, naveo je Bosić ne želeći da precizira ko mu je to rekao.

Kao drugi primjer koji govori o umješanosti zvaničnog Beograda u politička dešavanja u Republici Srpskoj naveo je preseljavanje kompanije Mtel u zgradu koja je simbol korupcije u Banjaluci.

„Mi se ovde borimo protiv kriminala i korupcije, a simbol kriminala na taj način dobija podršku iz Srbije“, kaže Bosić.

Bosić je na neki način priznao da je opozicije iznenađena svim tim dešavanjima jer su oni pružili podršku sadašnjoj vlasti Srbije u teškim trenucima za njih.

“Vjerovatno smo po tom principu očekivali njihovu podršku, ali na kraju se dođe do saznanja da u politici nema vječnih prijatelja, ni vječnih neprijatelja, u pozadini svega je interes”, zaključio je Mladen Bosić za BN televiziju.

BN televizija

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Perica

21.10.2016 07:40

Vi se ovde ne borite protiv korupcije, nego protiv svega što je Srpsko

ODGOVORITE
Name

NN

21.10.2016 08:17

Za to se vi crveni borite, vrijeme ce pokazati.

Name

Mihajlo

21.10.2016 09:18

Crveni kao da neznaju zasto se bore, ali jedan dan kad se osvijeste i progledaju u sta i kome su vjerovali, nece im biti dobro.

Name

samy

21.10.2016 07:41

Na vrijeme si se sjetio Bosicu, da si merne pitao odmah bi ti rekao.

ODGOVORITE
Name

Srpski Robin Hood,

21.10.2016 07:48

U odnosu na ono što sam ja do sada pročitao (vidio) od Bosica, ovo mu je najkvalitetniji i najiskreniji komentar. Ali, "kasno Marko na Kosovo stiže". Sve sto je rekao je tačno. Trebalo je o tome da govori kad je bilo vrijeme (prije izbora), a ne sada. To dokazuje da Bosić nije imao petlju (i mora ga se razumjeti) da o tome otvoreno govori kad su se svi ti događaji događali. Na žalost građana, državama u regionu, pa i Srbijom i RS upravlja domaća mafija i organizovani kriminal. Dodik je u startu to prihvatio, i sad mora da igra kako mu se svira. Uz to idu i nikad zajažljivi zahtjevi međunarodog faktora (čitaj: velikh sila). Vučić pokušava da se tome odupre, ali je nemoćan, tako da će, prije ili poslije, ili "leći na rudu", ili će ga skloniti. Mafija i organizovani kriminal može da čeka, jer se enormno obogatila, i svejedno im je da li će Včića skloniti ove, ili za 5 godina. Dodik je prihavtio (naravno radi ličnih interesa) da organizovani krimnal i mafija u RS opere ogromene pare iznesene od strane bezbjedonosnih službi Srbije, kroz razne koncesije (rudnici, hidroenergija, termoenergija), privatizacije, i slično. Dovoljno je da se pročita članak "Iz Srbije od 2001. iznijeta 51 milijarda na ofšor rračune", napisan u okviru međunarodnog istraživačkog projekta “Global fajnenšel integriti”. Sad se te pare peru i vraćaju kroz razne projekte u regionu. Problem je što sve to mešunarodna zajednica zna, a ne preduzima ništa. Pretpostavljate zašto !!!

ODGOVORITE
Name

dr

21.10.2016 07:52

Sve tačno!

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

21.10.2016 08:07

M- tel je cist interes i lopovluk i dodika i vucica, namjerno m. slovima.

ODGOVORITE
Name

mićko

21.10.2016 08:14

Jedan od rijetko poštenih političara

ODGOVORITE
Name

Logika

21.10.2016 08:44

Zato je i prošao ovako kako je prošao. Poštenje i politika kao so i oko.

Name

Brega

21.10.2016 09:07

Para vrti gdje burgija nece.....pa ni vucko nije imun na novac...

ODGOVORITE
Name

Doxa

21.10.2016 09:40

Od Srbije pocinje sve lose stose dogadja na ovim prostorima !!!

ODGOVORITE
Name

e moj doxa

21.10.2016 10:30

Nisi to dobro rekao. Iza Srbije se kriju svi losi i sto god vise pljuju po Srbiji to su bolji i bolje placeni