Ћао Лоренцо, крај је…!

Наполитанска љубав пукла у сузама, али ко ће да плати 50.000.000 евра?! Пукло је на релацији Инсиње - Напуљ!

Фудбал 23.10.2016 | 13:30
Ћао Лоренцо, крај је…!
Као што умеју да воле и обожавају, фанатични Наполитанци исто тако умеју да оду у дугу крајњост и да некога узму на зуб. Први пораз Наполија на свом терена у мечевима Лиге шампиона (раније Купа европских шампиона) је донео и трагичара. Тачније, жртву.

То је Лоренцо Инсиње. Рођени Наполитанац, предодређен да једног дана врати скудето у град под Везувом. У неким тренуцима на почетку каријере, чак упоређиван и са ДијегомМарадоном. Али негде је дошло до квара на релацији Наполи - Инсиње.

Омалени фантазиста не пружа партије какве се очекују од њега, чини се да не напредује, већ да стагнира. Навијали су га још прошле сезоне узели на зуб, а и он је неким потезима не терену и ван њега давао повода да буде етиктиран као трагичар неких утакмица. Последњи пут синоћ против Бешикташа. Промашио је пенал, био неубедљив и са терена је испраћен звиждуцима са трибина Сан Паола када га је Сари заменио у 62. минуту. Погнуте главе, локални дечко је сео на клупу. И патио. На крају утакмице је заплакао ходајући према тунелу и слушајући нове звиждуке и увреде.

Чини се да је крај. Играч је врло емотивно примио сурове критике својих земљака и суграђана. Сањао је о неким другим сликама.

И сам је дао повода да не буде баш омиљен. Прича око уговора је разљутила многе Наполитанце. Инсиње тренутно зарађује 1.800.000 евра по сезони, али од клуба тражи 5.500.000 евра годишње за нови уговор. После синоћњег меча, газда Аурелио ДеЛаурентис му је рекао да може да заборави на нови уговор. И одредио откупну цену од 50.000.000 евра. Ако неку плати поменуту суму, Де Лаурентис ће му радо отворити врата клуба.

Али ко ће то да плати? С обзиром на Инсињеову форму...

Он свакако има квалитет, али га у последње време не показује, и у сенци је Каљехона иМертенса. Последњи гол је дао још 10. маја.

Пре тога се шушкало да га желе Тотенхем и Ливерпул и да су били спремни да плате велике паре за Италијана. Сада... Тешко да ће Енглези баш исплатити оно што Де Лаурентис тражи. А можда и газда само блефира и тврди пазар у жељи да извуче што више новца. Вероватно би пристао и на мање.

Шта год да буде, неће бити пре наредног лета. А тада је разлаз Инсињеа и Наполија најреалнији исход јер у овом браку више нема обостране љубави.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар