Ćao Lorenco, kraj je…!

Napolitanska ljubav pukla u suzama, ali ko će da plati 50.000.000 evra?! Puklo je na relaciji Insinje - Napulj!

Fudbal 23.10.2016 | 13:30
Ćao Lorenco, kraj je…!
Kao što umeju da vole i obožavaju, fanatični Napolitanci isto tako umeju da odu u dugu krajnjost i da nekoga uzmu na zub. Prvi poraz Napolija na svom terena u mečevima Lige šampiona (ranije Kupa evropskih šampiona) je doneo i tragičara. Tačnije, žrtvu.

To je Lorenco Insinje. Rođeni Napolitanac, predodređen da jednog dana vrati skudeto u grad pod Vezuvom. U nekim trenucima na početku karijere, čak upoređivan i sa DijegomMaradonom. Ali negde je došlo do kvara na relaciji Napoli - Insinje.

Omaleni fantazista ne pruža partije kakve se očekuju od njega, čini se da ne napreduje, već da stagnira. Navijali su ga još prošle sezone uzeli na zub, a i on je nekim potezima ne terenu i van njega davao povoda da bude etiktiran kao tragičar nekih utakmica. Poslednji put sinoć protiv Bešiktaša. Promašio je penal, bio neubedljiv i sa terena je ispraćen zvižducima sa tribina San Paola kada ga je Sari zamenio u 62. minutu. Pognute glave, lokalni dečko je seo na klupu. I patio. Na kraju utakmice je zaplakao hodajući prema tunelu i slušajući nove zvižduke i uvrede.

Čini se da je kraj. Igrač je vrlo emotivno primio surove kritike svojih zemljaka i sugrađana. Sanjao je o nekim drugim slikama.

I sam je dao povoda da ne bude baš omiljen. Priča oko ugovora je razljutila mnoge Napolitance. Insinje trenutno zarađuje 1.800.000 evra po sezoni, ali od kluba traži 5.500.000 evra godišnje za novi ugovor. Posle sinoćnjeg meča, gazda Aurelio DeLaurentis mu je rekao da može da zaboravi na novi ugovor. I odredio otkupnu cenu od 50.000.000 evra. Ako neku plati pomenutu sumu, De Laurentis će mu rado otvoriti vrata kluba.

Ali ko će to da plati? S obzirom na Insinjeovu formu...

On svakako ima kvalitet, ali ga u poslednje vreme ne pokazuje, i u senci je Kaljehona iMertensa. Poslednji gol je dao još 10. maja.

Pre toga se šuškalo da ga žele Totenhem i Liverpul i da su bili spremni da plate velike pare za Italijana. Sada... Teško da će Englezi baš isplatiti ono što De Laurentis traži. A možda i gazda samo blefira i tvrdi pazar u želji da izvuče što više novca. Verovatno bi pristao i na manje.

Šta god da bude, neće biti pre narednog leta. A tada je razlaz Insinjea i Napolija najrealniji ishod jer u ovom braku više nema obostrane ljubavi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar