Дортмунд у страху од Пепа Гвардиоле!

Почело блиндирање немачког Бускетса! Борусија радо прихвата да играчу утростручи плату

Фудбал 23.10.2016 | 13:00
Дортмунд у страху од Пепа Гвардиоле!
Годинама им одлазе најбољи, богатији им узимају оно највредније, али њима попут гуштера опет израсте реп. Увек проналазе млађе, јефтиније и лансирају их у фудбалско сазвежђе. Борусија Дортмунд налази начине да се регенерише и опет се у Дортмунду ствара тим који ће вредети много наредних година...

Међу тим актуелним звездицама посебно место заузима име Јулијана Вајгла. Млади везиста је апослутно откриће немачког фудбала. Откако је пре годину и кусур дана дошао из Минхена 1860, Вајгл је постао срце Борусијиног тима. Незамењив је, а нашао се и у репрезентацији Немачке код Јоакима Лева. Борусији већ сада многи заводе на бисеру којег је претпрошлог лета извукла из фудбалске анонимности, купила га за само 1.500.000 евра и профилисала га у једног од најбољих немачких фудбалера.

Малди везиста има уговор до 2019, чврсто је везан за Вестафлен али Милионери желе да га додатно блиндирају. Вајгл у Борусији зарађује 1.500.000 евра годишње и већ су почели разговори о новом уговору који би везисту учинио бескрајно срећним у Дортмунду. Играч је преко менаџера испоставио захтев са платом од 4.000.000 евра по сезони и у Борусији су спремни да то испоштују како би га на дужи временски период блиндриали као њиховог играча.

Поготово што се шушка да би Пеп Гаврдиола наредног лета могао да тестира Дортмунд понудом од 30.000.000 евра јер је одушевљен Вајглом и у њему види верзију немачку верзију Серхија Бускетса којег је лансирао у Барселони.

„Наравно да желимо да га вежемо дугорочним уговором. Али нисмо притиснути временким роком јер се Вајгл лепо осећа у нашем клубу“, рекао је Борусијин спортски директор МихаелЦорк. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар