Dortmund u strahu od Pepa Gvardiole!

Počelo blindiranje nemačkog Busketsa! Borusija rado prihvata da igraču utrostruči platu

Fudbal 23.10.2016 | 13:00
Dortmund u strahu od Pepa Gvardiole!
Godinama im odlaze najbolji, bogatiji im uzimaju ono najvrednije, ali njima poput guštera opet izraste rep. Uvek pronalaze mlađe, jeftinije i lansiraju ih u fudbalsko sazvežđe. Borusija Dortmund nalazi načine da se regeneriše i opet se u Dortmundu stvara tim koji će vredeti mnogo narednih godina...

Među tim aktuelnim zvezdicama posebno mesto zauzima ime Julijana Vajgla. Mladi vezista je aposlutno otkriće nemačkog fudbala. Otkako je pre godinu i kusur dana došao iz Minhena 1860, Vajgl je postao srce Borusijinog tima. Nezamenjiv je, a našao se i u reprezentaciji Nemačke kod Joakima Leva. Borusiji već sada mnogi zavode na biseru kojeg je pretprošlog leta izvukla iz fudbalske anonimnosti, kupila ga za samo 1.500.000 evra i profilisala ga u jednog od najboljih nemačkih fudbalera.

Maldi vezista ima ugovor do 2019, čvrsto je vezan za Vestaflen ali Milioneri žele da ga dodatno blindiraju. Vajgl u Borusiji zarađuje 1.500.000 evra godišnje i već su počeli razgovori o novom ugovoru koji bi vezistu učinio beskrajno srećnim u Dortmundu. Igrač je preko menadžera ispostavio zahtev sa platom od 4.000.000 evra po sezoni i u Borusiji su spremni da to ispoštuju kako bi ga na duži vremenski period blindriali kao njihovog igrača.

Pogotovo što se šuška da bi Pep Gavrdiola narednog leta mogao da testira Dortmund ponudom od 30.000.000 evra jer je oduševljen Vajglom i u njemu vidi verziju nemačku verziju Serhija Busketsa kojeg je lansirao u Barseloni.

„Naravno da želimo da ga vežemo dugoročnim ugovorom. Ali nismo pritisnuti vremenkim rokom jer se Vajgl lepo oseća u našem klubu“, rekao je Borusijin sportski direktor MihaelCork. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar