Босић: Оставка је промишљена и логична

“Оставка на мјесто предсједника СДС-а је логична ствар због изборног резултата”, рекао је предсједник СДС-а у оставци Младен Босић, гостујући у емисији “Пулс” БН телевизије.

Република Српска 20.10.2016 | 21:15
Босић: Оставка је промишљена и логична
Оставка није непромишљена одлука, напомиње Босић и каже да је то ствар процјене коју је вршио већ извјесно вријеме.

“Ја сам дошао на чело странке након изузетно лоших резултата 2006. године и сваке сљедеће изборе смо помјерали љествицу на горе. Сваки избори су доносили више гласова. Ове године је нешто лошији резултати и то је један од разлога моје оставке”, казао је Босић.

Он је објаснио да је за њега једино релевантан број начелничких мјеста. Изборне резултате објашњава и како замјену позиција са СНСД-ом.

“Ми смо практично са Додиком замијенили мјеста. Ми смо прије прошлих избора имали 17-18 начелника. Након тога смо добили више од 40, а Додик је имао 17-18 док је на посљедњим изборима опет обрнута ситација. И то се испоставило као некакво правило”, каже Босић.



Босић додаје да је могуће и да грађани имају погрешно мишљење када је одговорност представника власти у питању.

“Грађани мисле да је локална власт крива за лошу ситуацију у њиховој средини, јер су представници локалне власти њима најближи”, тврди лидер СДС-а у оставци.

Једноставно, на посљедњим локалним изборима и Републици Српској побиједио је другачији систем вриједности, објашњава Босић истовремено упоређујући систем вриједности СДС-а и СНСД-овим.

“Мој систем вриједности нису конфликти, док је Додиков систем вриједности наметање владара народу. С друге стране мој систем вриједности јесте да власт треба и мора да буде у служби народа”, јасан је Босић.

Он у емисији Пулс БН телевизије подвукао да предсједник Републике Српске и СНСД-а Милорад Додик није ништа добио његовим одласком са чела СДС-а, те да ће се СДС и даље бавити борбом против криминала и корупције.

БН телевизија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

днк

20.10.2016 19:19

Босић је најпоштенији и наискренији политичар у РС али то очигледно не пали код нашег исквареног Срског народа!На сцени су лажне вриједности, криминал и похлепа.Дно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тик Так

20.10.2016 19:44

Истина

Name

гласац

20.10.2016 19:27

Гласао сам за сдс у невесињу, и кандидата за нацелника из те странке. Искљуциви кривци су за резултат кандидат сиљеговиц и онај сто је све водио из сјенке миковиц, који су преко сиповца упропсстли све сто је дуг низ година стврано .не разумијем се у високу политику,али никакав босиц или неко треци није крив него искљуциво ова тројица.лако је увјек пребацивати кривицу не некога,али треба реално и хладне главе сагледати ствари !

ОДГОВОРИТЕ
Name

пдп

20.10.2016 19:43

Овај сиљеговиц само социјалисте велицо и запосљаво, а они гласали против њега. Ником из сдс није ваљо ни помого, тако је и просо на крају.само миковицу плату набијо,измисљо му функције,и запослио дјецу функционера опстинских.брука ста је радио .сви из коалиције смо га подрзали по договору,а није ницим заслузио.

Name

Тик Так

20.10.2016 19:29

Свака цаст гос.Босицу на промјени телекомоператерских цијена услуга

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЦО В .

20.10.2016 19:42

Први пут прица о улози руководства Србије.Стета,сто раније није заузео тај став.

ОДГОВОРИТЕ