Bosić: Ostavka je promišljena i logična

“Ostavka na mjesto predsjednika SDS-a je logična stvar zbog izbornog rezultata”, rekao je predsjednik SDS-a u ostavci Mladen Bosić, gostujući u emisiji “Puls” BN televizije.

Republika Srpska 20.10.2016 | 21:15
Bosić: Ostavka je promišljena i logična
Ostavka nije nepromišljena odluka, napominje Bosić i kaže da je to stvar procjene koju je vršio već izvjesno vrijeme.

“Ja sam došao na čelo stranke nakon izuzetno loših rezultata 2006. godine i svake sljedeće izbore smo pomjerali ljestvicu na gore. Svaki izbori su donosili više glasova. Ove godine je nešto lošiji rezultati i to je jedan od razloga moje ostavke”, kazao je Bosić.

On je objasnio da je za njega jedino relevantan broj načelničkih mjesta. Izborne rezultate objašnjava i kako zamjenu pozicija sa SNSD-om.

“Mi smo praktično sa Dodikom zamijenili mjesta. Mi smo prije prošlih izbora imali 17-18 načelnika. Nakon toga smo dobili više od 40, a Dodik je imao 17-18 dok je na posljednjim izborima opet obrnuta sitacija. I to se ispostavilo kao nekakvo pravilo”, kaže Bosić.Bosić dodaje da je moguće i da građani imaju pogrešno mišljenje kada je odgovornost predstavnika vlasti u pitanju.

“Građani misle da je lokalna vlast kriva za lošu situaciju u njihovoj sredini, jer su predstavnici lokalne vlasti njima najbliži”, tvrdi lider SDS-a u ostavci.

Jednostavno, na posljednjim lokalnim izborima i Republici Srpskoj pobijedio je drugačiji sistem vrijednosti, objašnjava Bosić istovremeno upoređujući sistem vrijednosti SDS-a i SNSD-ovim.

“Moj sistem vrijednosti nisu konflikti, dok je Dodikov sistem vrijednosti nametanje vladara narodu. S druge strane moj sistem vrijednosti jeste da vlast treba i mora da bude u službi naroda”, jasan je Bosić.

On u emisiji Puls BN televizije podvukao da predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik nije ništa dobio njegovim odlaskom sa čela SDS-a, te da će se SDS i dalje baviti borbom protiv kriminala i korupcije.

BN televizija

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

dnk

20.10.2016 21:19

Bosić je najpošteniji i naiskreniji političar u RS ali to očigledno ne pali kod našeg iskvarenog Srskog naroda!Na sceni su lažne vrijednosti, kriminal i pohlepa.Dno!

ODGOVORITE
Name

Tik Tak

20.10.2016 21:44

Istina

Name

glasac

20.10.2016 21:27

Glasao sam za sds u nevesinju, i kandidata za nacelnika iz te stranke. Iskljucivi krivci su za rezultat kandidat siljegovic i onaj sto je sve vodio iz sjenke mikovic, koji su preko sipovca upropsstli sve sto je dug niz godina stvrano .ne razumijem se u visoku politiku,ali nikakav bosic ili neko treci nije kriv nego iskljucivo ova trojica.lako je uvjek prebacivati krivicu ne nekoga,ali treba realno i hladne glave sagledati stvari !

ODGOVORITE
Name

pdp

20.10.2016 21:43

Ovaj siljegovic samo socijaliste velico i zaposljavo, a oni glasali protiv njega. Nikom iz sds nije valjo ni pomogo, tako je i proso na kraju.samo mikovicu platu nabijo,izmisljo mu funkcije,i zaposlio djecu funkcionera opstinskih.bruka sta je radio .svi iz koalicije smo ga podrzali po dogovoru,a nije nicim zasluzio.

Name

Tik Tak

20.10.2016 21:29

Svaka cast gos.Bosicu na promjeni telekomoperaterskih cijena usluga

ODGOVORITE
Name

ACO V .

20.10.2016 21:42

Prvi put prica o ulozi rukovodstva Srbije.Steta,sto ranije nije zauzeo taj stav.

ODGOVORITE