НС Српске: Изгласане тачке нису легалне?!

Тачке о којима је синоћ владајућа већина сама са собом расправљала, а које су данас изгласане – нису леглане, тврде посланици Коалиције "Домовина". Кажу да синоћ за расправу није било кворума, јер је у скупштинској сали било мање од 42 посланика.

Република Српска 20.10.2016 | 22:57
НС Српске: Изгласане тачке нису легалне?!
Ништа од тога није тачно – одговарају владајући. Кворум је постојао – све је легално.

Опозиција данас није била у скупштинској сали приликом гласања. У посланичке клупе се нису враћали, након што су синоћ напустили засједање, јер им, како тврде, није било омогућено обраћање када је на дневни ред стигао извјештај ревизије јавног сектора. Хтјели су, кажу, да потегну питање одговорности шефа финансија у Влади Српске.

Без обзира на то, владајућа већина је синоћ за пет сати засједања готово без расправе површно прешла преко тачака које су се односиле на извршење буџета, стање дуга, задужења.

Радован Вишковић тражиће усвајање кодекса понашања посланика. Каже: "мора се стати у крај шетању по скупштинскох холу, испијању кафа у ресторану и напуштању сједница".

Са кворумом или без кворума, чињеница је да опозиционо напуштање сједница само олакшава посао владајућој већини. Често најважнији документи прођу без расправе и све се на крају заврши бас онако како иде у корист владајућој гарнитури.



БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

боро

20.10.2016 18:21

А што ће им кворум , па Баја је ту негдје био , довољно .

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

20.10.2016 18:26

А сто сад Дидик због Р. Српске не саслуса опозицију ил је подрзи бар да и један њихов приједлог буде усвојен? А кад је требало Иваниц и компанија су подрзавали Додика кад му загусти. Ово нема везе са разумном политиком сто се тице Опозиције!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цонсиглиере

20.10.2016 18:58

Скупштина и не треба. Ни влада не треба. Зна се ко се пита. Бабо се пита. И помагачи, извођачи, банда корумпирана с лијева и с десна, рекеташи, разбојници са бијелим крагнама, тајкуни и тајклунлук васцијели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додин

20.10.2016 20:06

Одавно им не треба нико.Баја је ту бог и батина али то Срби и воле и то им и треба.Опозиција треба званично да тражи укидање народне скупстине јер ницему не служи.