NS Srpske: Izglasane tačke nisu legalne?!

Tačke o kojima je sinoć vladajuća većina sama sa sobom raspravljala, a koje su danas izglasane – nisu leglane, tvrde poslanici Koalicije "Domovina". Kažu da sinoć za raspravu nije bilo kvoruma, jer je u skupštinskoj sali bilo manje od 42 poslanika.

Republika Srpska 20.10.2016 | 22:57
NS Srpske: Izglasane tačke nisu legalne?!
Ništa od toga nije tačno – odgovaraju vladajući. Kvorum je postojao – sve je legalno.

Opozicija danas nije bila u skupštinskoj sali prilikom glasanja. U poslaničke klupe se nisu vraćali, nakon što su sinoć napustili zasjedanje, jer im, kako tvrde, nije bilo omogućeno obraćanje kada je na dnevni red stigao izvještaj revizije javnog sektora. Htjeli su, kažu, da potegnu pitanje odgovornosti šefa finansija u Vladi Srpske.

Bez obzira na to, vladajuća većina je sinoć za pet sati zasjedanja gotovo bez rasprave površno prešla preko tačaka koje su se odnosile na izvršenje budžeta, stanje duga, zaduženja.

Radovan Višković tražiće usvajanje kodeksa ponašanja poslanika. Kaže: "mora se stati u kraj šetanju po skupštinskoh holu, ispijanju kafa u restoranu i napuštanju sjednica".

Sa kvorumom ili bez kvoruma, činjenica je da opoziciono napuštanje sjednica samo olakšava posao vladajućoj većini. Često najvažniji dokumenti prođu bez rasprave i sve se na kraju završi bas onako kako ide u korist vladajućoj garnituri.BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

boro

20.10.2016 20:21

A što će im kvorum , pa Baja je tu negdje bio , dovoljno .

ODGOVORITE
Name

realno

20.10.2016 20:26

A sto sad Didik zbog R. Srpske ne saslusa opoziciju il je podrzi bar da i jedan njihov prijedlog bude usvojen? A kad je trebalo Ivanic i kompanija su podrzavali Dodika kad mu zagusti. Ovo nema veze sa razumnom politikom sto se tice Opozicije!

ODGOVORITE
Name

Consigliere

20.10.2016 20:58

Skupština i ne treba. Ni vlada ne treba. Zna se ko se pita. Babo se pita. I pomagači, izvođači, banda korumpirana s lijeva i s desna, reketaši, razbojnici sa bijelim kragnama, tajkuni i tajklunluk vascijeli.

ODGOVORITE
Name

Dodin

20.10.2016 22:06

Odavno im ne treba niko.Baja je tu bog i batina ali to Srbi i vole i to im i treba.Opozicija treba zvanično da traži ukidanje narodne skupstine jer nicemu ne služi.