Видео - Бертанс: Кад Поповић полуди? Најтеже било у Србији!

Давис Бертанс већ је одушевио тренера Сан Антонио Спарса Грега Поповића и саиграча Мануа Ђинобилија који сматрају да ће ривали морати да га поштују.

Кошарка 23.10.2016 | 11:15
Видео - Бертанс: Кад Поповић полуди? Најтеже било у Србији!
Летонац се након неколико година проблема са повредама коначно прикључио Спарсима који су га драфтовали као 42. пика 2011. године из Партизана.

"Сироти дечко је имао две узастопне повреде лигамената колена, практично се опорављао неколико година. Али видели смо на неколико утакмица да је здрав, да ради управо оно што смо и очекивали када смо га драфтовали", рекао је Поповић.

Његово најјаче оружје у НБА би требало да буде шут за три поена, у уторак је на тренингу Спарса погодио шест из 11 покушаја.

"То није изненађење за нас, можда физички није на нивуо који смо очекивали, али његова брзина и покретљивост су много биљи него што то изгледа када га гледате на снимцима. Увек је импресионирао људе који су га пратили претходних година", додао је тренер Спарса.

За момка који никад није играо у НБА током предсезоне је показао обећавајуће самопоуздање, па су поједини новинари истакли да припада кошаркашкој елити.

"Противници ће морати да га поштују, посебно његов шут", рекао је искусни Ђинобили.



Бертанс је претходних година стекао велико искуство играјући у Евролиги за Партизан и Басконију, а његов напредак су умногоме успориле повреде колена из јуна 2013. и марта 2015. године.

"Био је дуго пут испред мене док нисам стигао овде. Прошао сам кроз неке тешке, тешке повреде, а када имао сам и веома тешког тренера у Србији. Када све сагледам, мислим да су ми две најтеже сезоне биле у Србији. Нисам сигуран да сам икада тренирао толико у животу као тада. То ми је много помогло у каријери", рекао је Бертанс амерички медијима.

Тај "тешки" тренер је био тадашњи тренер Партизана Душко Вујошевић, који има доста додирних тачака са легендом Спарса Поповићем, не само због порекла.

"Искрено, ако мислите да је Поп понекад полуди, то није толико ни лоше као код Вујшевића. Наравно, не желим да га доведем у ту најгору фазу, не желим да га љутим, али сам пролазио кроз сличне ситуације раније. Па, када тренер Поповић и виче на мене, знам да је из добре намере, да жели најбиље од мене", објаснио је Летонац.

Ипак, искуснији играчи су га упозорили да ће тек да виде Поповића у свом "најбољем и најгорем" издању".

"То је вероватно истина, вероватно. Био је веома миран па не знам зашто људи говоре како је бесан, али трчали смо много "камиказа" на последњем тренингу", закључио је Бертанс.

Спарси ће на дебију нове сезоне игерати у Њу Орлеансу у суботу 29. октобра. Прошлу сезону су завршили са рекордом франшизе 67-16, али су поражени од Оклахома Ситија у полуфиналу Запада.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар