Video - Bertans: Kad Popović poludi? Najteže bilo u Srbiji!

Davis Bertans već je oduševio trenera San Antonio Sparsa Grega Popovića i saigrača Manua Đinobilija koji smatraju da će rivali morati da ga poštuju.

Košarka 23.10.2016 | 11:15
Video - Bertans: Kad Popović poludi? Najteže bilo u Srbiji!
Letonac se nakon nekoliko godina problema sa povredama konačno priključio Sparsima koji su ga draftovali kao 42. pika 2011. godine iz Partizana.

"Siroti dečko je imao dve uzastopne povrede ligamenata kolena, praktično se oporavljao nekoliko godina. Ali videli smo na nekoliko utakmica da je zdrav, da radi upravo ono što smo i očekivali kada smo ga draftovali", rekao je Popović.

Njegovo najjače oružje u NBA bi trebalo da bude šut za tri poena, u utorak je na treningu Sparsa pogodio šest iz 11 pokušaja.

"To nije iznenađenje za nas, možda fizički nije na nivuo koji smo očekivali, ali njegova brzina i pokretljivost su mnogo bilji nego što to izgleda kada ga gledate na snimcima. Uvek je impresionirao ljude koji su ga pratili prethodnih godina", dodao je trener Sparsa.

Za momka koji nikad nije igrao u NBA tokom predsezone je pokazao obećavajuće samopouzdanje, pa su pojedini novinari istakli da pripada košarkaškoj eliti.

"Protivnici će morati da ga poštuju, posebno njegov šut", rekao je iskusni Đinobili.



Bertans je prethodnih godina stekao veliko iskustvo igrajući u Evroligi za Partizan i Baskoniju, a njegov napredak su umnogome usporile povrede kolena iz juna 2013. i marta 2015. godine.

"Bio je dugo put ispred mene dok nisam stigao ovde. Prošao sam kroz neke teške, teške povrede, a kada imao sam i veoma teškog trenera u Srbiji. Kada sve sagledam, mislim da su mi dve najteže sezone bile u Srbiji. Nisam siguran da sam ikada trenirao toliko u životu kao tada. To mi je mnogo pomoglo u karijeri", rekao je Bertans američki medijima.

Taj "teški" trener je bio tadašnji trener Partizana Duško Vujošević, koji ima dosta dodirnih tačaka sa legendom Sparsa Popovićem, ne samo zbog porekla.

"Iskreno, ako mislite da je Pop ponekad poludi, to nije toliko ni loše kao kod Vujševića. Naravno, ne želim da ga dovedem u tu najgoru fazu, ne želim da ga ljutim, ali sam prolazio kroz slične situacije ranije. Pa, kada trener Popović i viče na mene, znam da je iz dobre namere, da želi najbilje od mene", objasnio je Letonac.

Ipak, iskusniji igrači su ga upozorili da će tek da vide Popovića u svom "najboljem i najgorem" izdanju".

"To je verovatno istina, verovatno. Bio je veoma miran pa ne znam zašto ljudi govore kako je besan, ali trčali smo mnogo "kamikaza" na poslednjem treningu", zaključio je Bertans.

Sparsi će na debiju nove sezone igerati u Nju Orleansu u subotu 29. oktobra. Prošlu sezonu su završili sa rekordom franšize 67-16, ali su poraženi od Oklahoma Sitija u polufinalu Zapada.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar