Предат захтјев ЦИК-у за поновно бројање

Коалиција "Бијељина побјеђује др Златко Максимовић" доставила је данас Централној изборној комисији /ЦИК/ БиХ у Сарајеву захтев за поновно бројање гласова на одређеним бирачким местима у Бијељини и захтев-иницијативу за поништење и поновно бројање гласачких листића, рекао је координатор правног тима коалиције Драган Крстић.

Република Српска 20.10.2016 | 17:50
Предат захтјев ЦИК-у за поновно бројање
Ови захтеви односе се само на ниво избора за градоначелника Бијељине и обухватају укупно 35 бирачких места у Изборној јединици 029 Бијељина.
 
У прилогу захтева достављен је велики број изјава акредитованих посматрача и чланова бирачких одбора у којима се износе бројне неправилности у току изборног дана.

Крстић је навео да посебну пажњу завређују кривичне пријаве које се већ налазе код надлежних институција и у фази су процесуирања, посебно због тога што су се у овим случајевима неправилности на дан избора догодиле као последица извршења кривичних дела.

"Верујемо да ће ЦИК досљедном применом Изборног закона БиХ и подзаконских аката који регулишу област избора уважити снагу аргумената које је коалиција доставила у оквиру захтева и на тај начин уважити стварну изборну вољу бирача на подручју Бијељине и сачувати ауторитет своје институције", закључио је Крстић.

Извор: СРНА