Predat zahtjev CIK-u za ponovno brojanje

Koalicija "Bijeljina pobjeđuje dr Zlatko Maksimović" dostavila je danas Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH u Sarajevu zahtev za ponovno brojanje glasova na određenim biračkim mestima u Bijeljini i zahtev-inicijativu za poništenje i ponovno brojanje glasačkih listića, rekao je koordinator pravnog tima koalicije Dragan Krstić.

Republika Srpska 20.10.2016 | 17:50
Predat zahtjev CIK-u za ponovno brojanje
Ovi zahtevi odnose se samo na nivo izbora za gradonačelnika Bijeljine i obuhvataju ukupno 35 biračkih mesta u Izbornoj jedinici 029 Bijeljina.
 
U prilogu zahteva dostavljen je veliki broj izjava akreditovanih posmatrača i članova biračkih odbora u kojima se iznose brojne nepravilnosti u toku izbornog dana.

Krstić je naveo da posebnu pažnju zavređuju krivične prijave koje se već nalaze kod nadležnih institucija i u fazi su procesuiranja, posebno zbog toga što su se u ovim slučajevima nepravilnosti na dan izbora dogodile kao posledica izvršenja krivičnih dela.

"Verujemo da će CIK dosljednom primenom Izbornog zakona BiH i podzakonskih akata koji regulišu oblast izbora uvažiti snagu argumenata koje je koalicija dostavila u okviru zahteva i na taj način uvažiti stvarnu izbornu volju birača na području Bijeljine i sačuvati autoritet svoje institucije", zaključio je Krstić.

Izvor: SRNA