Поскупљује смјештај у Студентском дому

Смјештај студената у новоизграђеном Павиљону четири у Бањалуци коштаће 75 КМ, док ће собе у првом и другом Дому бити скупље за 10 марака.

Република Српска 20.10.2016 | 20:30
Поскупљује смјештај у Студентском дому
Нови цјеновник изгласао је данас Управни одбор Студентског центра "Никола Тесла", али одлуку нису подржали представници студената, који су напустили сједницу без гласања.

Студенти су били против поскупљења смјештаја у старим Домовима, који би сада требало да кошта 20 КМ, док су за Павиљон четири тражили да мјесечна цијена буде 60 КМ.

"Нисмо гласали, јер нисмо жељели да учествујемо у овој фарси, гдје се одлуке доносе без уважавања нашег мишљења. Тражићемо од Министарства просвјете РС да преиспита одлуку Одбора. Цијене су подигнуте без основа, јер први и други павиљон нису реновирани, како је било најављено, и квалитет смјештаја је остао исти", изјавио је Борис Мијатовић, члан У.О. из реда студената.

На данашној сједници одлучено је да двокреветне собе у Павиљону четири у Кампусу коштају 75 марака, а трокреветне собе 65 марака.

Како је за „ЕуроБлиц“ изјавио директор Дома Зоран Бабић, цијена смештаја у првом и другом Павиљону од 20 КМ није велика, с обзиром на комуналне трошкове.

"Увећање јесте 100 одсто, али то значи да смјештај по дану у Дому кошта 67 пфенинга, а до сада је био 33 пфенинга", изјавио је Бабић, додајући да их сваки студент у Дому мјесечно „кошта“ око 70 марака.

Непромијењене су остале једино цијене соба у трећем Павиљону, које коштају 25 КМ мјесечно, те исхрана у мензи.

Бабић је потврдио да је због додатног испитног рока на факултетима, пролонгиран и рок за пријаве студената за смјештај у Дом до 4. новембра. Незванична листа за смјештај биће објављена 7. новембра, а званична 14. новембра, када почиње и усељење.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар