Poskupljuje smještaj u Studentskom domu

Smještaj studenata u novoizgrađenom Paviljonu četiri u Banjaluci koštaće 75 KM, dok će sobe u prvom i drugom Domu biti skuplje za 10 maraka.

Republika Srpska 20.10.2016 | 20:30
Poskupljuje smještaj u Studentskom domu
Novi cjenovnik izglasao je danas Upravni odbor Studentskog centra "Nikola Tesla", ali odluku nisu podržali predstavnici studenata, koji su napustili sjednicu bez glasanja.

Studenti su bili protiv poskupljenja smještaja u starim Domovima, koji bi sada trebalo da košta 20 KM, dok su za Paviljon četiri tražili da mjesečna cijena bude 60 KM.

"Nismo glasali, jer nismo željeli da učestvujemo u ovoj farsi, gdje se odluke donose bez uvažavanja našeg mišljenja. Tražićemo od Ministarstva prosvjete RS da preispita odluku Odbora. Cijene su podignute bez osnova, jer prvi i drugi paviljon nisu renovirani, kako je bilo najavljeno, i kvalitet smještaja je ostao isti", izjavio je Boris Mijatović, član U.O. iz reda studenata.

Na današnoj sjednici odlučeno je da dvokrevetne sobe u Paviljonu četiri u Kampusu koštaju 75 maraka, a trokrevetne sobe 65 maraka.

Kako je za „EuroBlic“ izjavio direktor Doma Zoran Babić, cijena smeštaja u prvom i drugom Paviljonu od 20 KM nije velika, s obzirom na komunalne troškove.

"Uvećanje jeste 100 odsto, ali to znači da smještaj po danu u Domu košta 67 pfeninga, a do sada je bio 33 pfeninga", izjavio je Babić, dodajući da ih svaki student u Domu mjesečno „košta“ oko 70 maraka.

Nepromijenjene su ostale jedino cijene soba u trećem Paviljonu, koje koštaju 25 KM mjesečno, te ishrana u menzi.

Babić je potvrdio da je zbog dodatnog ispitnog roka na fakultetima, prolongiran i rok za prijave studenata za smještaj u Dom do 4. novembra. Nezvanična lista za smještaj biće objavljena 7. novembra, a zvanična 14. novembra, kada počinje i useljenje.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar