Пореска управа "заводи ред" у Херцеговини

Због све ћешћег промета мимо фискалних каса и непријављених радника Пореска управа Републике Српске кренула је са појачаном контролом на подручју источне Херцеговине.

Република Српска 19.10.2016 | 22:10
Пореска управа "заводи ред" у Херцеговини
У првих седам дана на територији Подручног центру Требиње извршена је 21 контрола, при чему је код 11 пореских обвезника констатована неправилност, а затечена су два непријављена радника.

Због уочених неправилности у раду, Пореска управа је наведеним пореским обвезницима издала 11 прекршајних налога на износ казне од 5.500 марака и осам рјешења о изрицању мјере забране обављања дјелатности на 15 дана.

Иако су нам у Пореској управи рекли да ћемо добити званичну потврду ових информација, након неколико сати чекања, не да нам није одобрен саговорник из те установе већ нисмо добили ни званичан одговор на постављено питање, односно упућени смо једном реченицом на интернет портал магазина “Моја Херцеговина”.

Занимљиво је да је Пореска управа кренула са акцијом непосредно послије избора и то баш у вријеме када се у Требињу за сезону сматра да је “мртва”, и када се само мали број локалних угоститељских објеката може похвалити добрим пазарима.

Нико од власника који су добили казне није желио стати пред камере, али су нам неки од њих незванично рекли да су им казне биле најаваљене и раније, те да се никада још није десило на подручју града Требиња да локали буду затворени само зато што се нису поклапале књиге шанка и стање.

(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пикси

20.10.2016 06:21

Пореска-извор уништења привреде. Цепају по људима који се труде да преживе и прехране породицу, а милионске износе пушта фирмама љубимицама власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

20.10.2016 15:51

Ја знам да Кинези не издају рацуне и никоме ниста.

ОДГОВОРИТЕ