Poreska uprava "zavodi red" u Hercegovini

Zbog sve ćešćeg prometa mimo fiskalnih kasa i neprijavljenih radnika Poreska uprava Republike Srpske krenula je sa pojačanom kontrolom na području istočne Hercegovine.

Republika Srpska 19.10.2016 | 22:10
Poreska uprava "zavodi red" u Hercegovini
U prvih sedam dana na teritoriji Područnog centru Trebinje izvršena je 21 kontrola, pri čemu je kod 11 poreskih obveznika konstatovana nepravilnost, a zatečena su dva neprijavljena radnika.

Zbog uočenih nepravilnosti u radu, Poreska uprava je navedenim poreskim obveznicima izdala 11 prekršajnih naloga na iznos kazne od 5.500 maraka i osam rješenja o izricanju mjere zabrane obavljanja djelatnosti na 15 dana.

Iako su nam u Poreskoj upravi rekli da ćemo dobiti zvaničnu potvrdu ovih informacija, nakon nekoliko sati čekanja, ne da nam nije odobren sagovornik iz te ustanove već nismo dobili ni zvaničan odgovor na postavljeno pitanje, odnosno upućeni smo jednom rečenicom na internet portal magazina “Moja Hercegovina”.

Zanimljivo je da je Poreska uprava krenula sa akcijom neposredno poslije izbora i to baš u vrijeme kada se u Trebinju za sezonu smatra da je “mrtva”, i kada se samo mali broj lokalnih ugostiteljskih objekata može pohvaliti dobrim pazarima.

Niko od vlasnika koji su dobili kazne nije želio stati pred kamere, ali su nam neki od njih nezvanično rekli da su im kazne bile najavaljene i ranije, te da se nikada još nije desilo na području grada Trebinja da lokali budu zatvoreni samo zato što se nisu poklapale knjige šanka i stanje.

(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Piksi

20.10.2016 06:21

Poreska-izvor uništenja privrede. Cepaju po ljudima koji se trude da prežive i prehrane porodicu, a milionske iznose pušta firmama ljubimicama vlasti.

ODGOVORITE
Name

M

20.10.2016 15:51

Ja znam da Kinezi ne izdaju racune i nikome nista.

ODGOVORITE