ЦИК БиХ новчано казнио три странке

Централна изборна комисија Босне и Херцеговине (ЦИК) је на данас одржаној сједници изрекла новчане казне за три политичка субјекта због кршења правила понашања у изборној кампањи.

Босна и Херцеговина 19.10.2016 | 22:46
ЦИК БиХ новчано казнио три странке
Тако је са 6.000 КМ кажњена Српска напредна странка јер је њен присталица на предизборном скупу одржаном 29. септембра у Братунцу користио језик који може изазвати ширење мржење и који је увредљив и понижавајући у односу на полну припадност.
 
Надаље је с 5.000 КМ кажњена БПС Сефер Халиловић јер је њен предсједник на предизборном скупу одржаном 26. септембра у општини Нови Град Сарајево користио језик који би некога могао навести на насиље или ширење мржње.
 
Затим је с 3.000 КМ кажњена политичка странка Уједињена српска јер је њен предсједник гостујући у једној ТВ емисији 28. септембра године користио језик који би некога могао навести или подстаћи на насиље или ширење мржње.
 
Одлуке о изрицању наведених новчаних казни нису правоснажне, на њих се у року од два дана од дана пријема одлуке може изјавити жалба Апелационом одјељењу Суда БиХ.
 
Извор: Клиx.ба

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Вук

19.10.2016 13:21

Има ли казни за оне странке које су куповали гласове.Имали су своје.штандове на којима су.радили ала ЦИК то не занима , све је регуларно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

19.10.2016 13:35

А која странка није куповала гласове?

Name

Објеси мачка за реп

19.10.2016 13:47

Многе странке пријавиле су се на изборе па продавале мјеста у гласачким одборима, то у ЦИК-у не знају.,Ја не знам да ли се људи у БиХ праве луди или су стварно луди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

19.10.2016 15:01

Мале су то казне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота ЦИКа

19.10.2016 16:36

Казнили Српску напредну странку због присталице који је користио језик који може изазвати ширење мржње? Зашто не казнише СНСД који је купио комплетне бирачке одборе тако што је кандидовао 25 независних кандодата? Колика ујдурма да се избаци СНС из политичког живота Српске и да се настави са лоповлуцима. Вучићу, укључи се већ једном и помети СНСД и СДС, спаси овај народ, то ти је и обавеза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рара

07.10.2020 14:43

Браво ЦИК! Најзад нека добра вијест у БиХ, а нарочито у Републици Српској. Можда ће ипак сунце да гране и на овим просторима. Неки су заборавили да је рат давно завршен (гдје су били кад је грмило?) и да је ДОШАО РЕД НА МИР. Доље профитери на свађама и мржњи ! Напријед здраве снаге на срећу свих људи добре воље! Народе пробуди се! Што нас ови више ,,штите", све мање смо сигурни. А ови УЈЕДИЊЕНИ су јединствени само сами са собом .

ОДГОВОРИТЕ