ЛШ: Партизан креће из Лудвигсбурга!

Своју премијеру у Лиги шампиона од 20 часова имаће Партизан НИС који гостује екипи Лудвигсбурга у Немачкој.

Кошарка 19.10.2016 | 17:15
ЛШ: Партизан креће из Лудвигсбурга!
Првог дана новоформираног такмичења, други српски представник у такмичењу ФИБА, Мега Лекс поражен је на домаћем терену од Авелина из Италије (84:70).

Тренер црно-белих Александар Џикић рекао је да ће његова екипа морати да буде концентрисана свих 40 минута уколико жели да упише победу на старту такмичења.

"Играћемо против тима који је веома добро избалансиран, тима који је селектиран да игра агресивно у одбрани, с великим бројем ситуација у којима је потребно брзо реаговати, док су у нападу опасни на 'лоw пост' позицијама уз неколико добрих шутера, неколико играча који покривају више позиција и неколико веома талентованих играча који играју добро у одлучујућим тренуцима", рекао је Џикић.

С друге стране, тренер екипе која у свом саставу има шест Американаца и једног Финца, Џон Патрик каже да његову екипу чека тежак задатак, али и да је ово авантура за Лудвигсбруг.

"Партизан је велико име. Сви су слушали приче о атмосфери у Београду или су видели снимке. Са противницима као што су атински АЕК; Бешикташ, Сасари и Партизан, имамо врхунске клубове са много талентованих играча. Чека нас тежак задатак, али је ово и авантура за нас", рекао је Патрик.

Дуел у Лудвигсбургу почиње од 20 часова, а у преосталим сусретима групе Е АЕК је у Атини био бољи од Солнока 92:49, Бешикташ је као гост поразио Шарлоа 92:75, док је Динамо Сасари савладао Зјелону Гору 74:70.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар