LŠ: Partizan kreće iz Ludvigsburga!

Svoju premijeru u Ligi šampiona od 20 časova imaće Partizan NIS koji gostuje ekipi Ludvigsburga u Nemačkoj.

Košarka 19.10.2016 | 17:15
LŠ: Partizan kreće iz Ludvigsburga!
Prvog dana novoformiranog takmičenja, drugi srpski predstavnik u takmičenju FIBA, Mega Leks poražen je na domaćem terenu od Avelina iz Italije (84:70).

Trener crno-belih Aleksandar Džikić rekao je da će njegova ekipa morati da bude koncentrisana svih 40 minuta ukoliko želi da upiše pobedu na startu takmičenja.

"Igraćemo protiv tima koji je veoma dobro izbalansiran, tima koji je selektiran da igra agresivno u odbrani, s velikim brojem situacija u kojima je potrebno brzo reagovati, dok su u napadu opasni na 'low post' pozicijama uz nekoliko dobrih šutera, nekoliko igrača koji pokrivaju više pozicija i nekoliko veoma talentovanih igrača koji igraju dobro u odlučujućim trenucima", rekao je Džikić.

S druge strane, trener ekipe koja u svom sastavu ima šest Amerikanaca i jednog Finca, Džon Patrik kaže da njegovu ekipu čeka težak zadatak, ali i da je ovo avantura za Ludvigsbrug.

"Partizan je veliko ime. Svi su slušali priče o atmosferi u Beogradu ili su videli snimke. Sa protivnicima kao što su atinski AEK; Bešiktaš, Sasari i Partizan, imamo vrhunske klubove sa mnogo talentovanih igrača. Čeka nas težak zadatak, ali je ovo i avantura za nas", rekao je Patrik.

Duel u Ludvigsburgu počinje od 20 časova, a u preostalim susretima grupe E AEK je u Atini bio bolji od Solnoka 92:49, Bešiktaš je kao gost porazio Šarloa 92:75, dok je Dinamo Sasari savladao Zjelonu Goru 74:70.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar