Блиц: Дикића ангажовао врх Црне Горе

Пензионисаног генерала српске жандармерије Братислава Дикића ангажовао је државни врх Црне Горе, сазнаје "Блиц".

Регион 19.10.2016 | 13:04
Блиц: Дикића ангажовао врх Црне Горе
Циљ је био да се поларизује гласачко тело и тиме умерени процрногорски гласови изнова оду ДПС.

Иако је група од 20 држављана Србије са Дикићем на челу осумњичена за тероризам, јуче је већ пуштено шест актера ове приче (види оквир). Иако је формулација и полиције и специјалног тужиоца била да су ухапшени када су кренули по оружје, та иста полиција до закључења овог издања "Блица" оружје за "преврат и хапшење Мила Ђукановића" није пронашла.

Епилог целокупне акције судећи по избројаним гласовима је да је ДПС узео део гласова политичке опције попут "Кључа" који предводи Миодраг Лекић, а која је грађанска црногорска опција.

"Једноставно циљ је био разбуктати страсти у изборном дану и поларизовати Црну Гору на српске опције и Ђукановићев ДПС. Формула је "неће нама овде Срби да изводе терористичке акције" која је изазвала емоције" каже саговорник "Блица".

Јуче нико није могао да прецизира да ли је и за коју суму бивши командант Жандармерије учествовао у скандалу који је уздрмао Црну Гору. Подгорицом незванично кружи прича да сума није велика, али ни испод сто хиљада евра. Сигурно је, међутим, да је акција свима требало да делује као сценарио српских опција. Првенствено јер се за Дикића везују радикални просрпски ставови. Управо то је и требало да буде гарант да појављивање "терориста" нема везе са државним врхом.

"Братислав Дикић има озбиљних здравствених проблема и веома је дискутабилно да ли може да изведе било коју акцију, а посебно заузимања Скупштине. Међутим, пријатељ је са Славком Стојановићем, директором полиције Црне Горе и бившим директором полиције Веселином Вељовићем" каже извор "Блица".

Наводно, свих 20 ухапшених је добило једног адвоката по службеној дужности. Реч је о Божини Бановићу, који је притом отац Мирка Бановића, заменика комаданта САЈ-а Црне Горе. Мирко Бановић био је такође телохранитељ Веселина Вељовића док је био на функцији директора Полиције Црне Горе.

"Браним само једног осумњиченог, а вероватно ћу и од тог предмета одустати" тврди Бановић за "Блиц".

Иначе, Дикић и је стари познаник са новим директором црногорске полиције Славком Стојановићем. Њихове везе датирају из 2010. када је Дикић био њихов гост у Подгорици и уручио дипломе службеницима Посебне јединице полиције. Све то објављено је у званичном листу МУП-а ЦГ у Полицијском гласнику 1. јануара те године.

"Моја мајка је само пензионерка"

Међу ухапшенима је и пензионерка из Новог Сада Бранка Милић. Њена ћерка Јелена Милић каже за "Блиц" да се изненадила када је видела да је ухапшена, јер зна да никада није била насилна, нити је икад имала проблеме са законом.


Фото: Вијести/З. Ђурић / Промо

"Не знам одакле она уопште тамо. Знам да је била резигнирана животом и системом и плашила се у каквом ћемо свету живети ја и моја будућа породица. Никада није имала везе са полицијом и било каквим службама безбедности. Цео живот је провела у једној грађевинској фирми. Мајка ме је подигла као самохрани родитељ. Током читавог нашег живота били смо жртве система, једва смо крај са крајем спајале. Направила је глупост што је била тамо, али сигурно је да није планирала неко насиље и никада не би учествовала у тако нечем."

Она наводи да њена мајка нема никакве везе са Црном Гором и да немају родбину тамо.

"Мислила је, као и многи, да је боље да смо остали у једној држави. Али да учествује у неким атентатима, нападима, то је неспојиво са њеним схватањима" каже Јелена Милић. В. З. Ц.

Сви саслушани, шесторо на слободи

Братиславу Дикићу, бившем шефу српске жандармерије, и за још 13 осумњичених одређен је притвор до 72 сата, након што су саслушани у Специјалном државном тужилаштву Црне Горе. Оптужба - стварање криминалне организације у стицају са кривичним делом тероризам.

"Након саслушања за 14 особа је донето решење о задржавању до 72 сата, док је шест лица пуштено на слободу. Основано се сумња да је почетком октобра у Србији и Црној Гори формирана криминална организација, с циљем утицаја на власт у Црној Гори. Сумња се да је план ове организације био да у време проглашења резултата на парламентарним изборима, уз употребу оружја, нападну окупљене грађане испред Скупштине Црне Горе и службенике Управе полиције, а да потом заузму просторије Скупштине, с намером да прогласе изборну победу одређених партија" истиче се у саопштењу.

Извор: Блиц
Фото: Е-Стоцк/ Петар Јовановић / Промо

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

обавезно погледајте видео

19.10.2016 11:31

Холивудска превара у режији Ђукановића и Вучића толико је изведена аматерски да заслужује наслов Глобал Медиа ‘Хапшење ‘Терориста’Дикића и екипе тужна представа Мила Ђукановића и Александра Вучића’. Наиме, Глобал медиа је дошао у посед снимка у којем црногорска полиција приводи ‘терористе’ пред камерама са лисицама које уопше немају на рукама. На снимку је јасно како један од ‘терориста’ којег полицајци воде до комбија, приликом уласка у комби има слободне руке, без лисица на рукама! хттп://www.васељенска.цом/актуелно/хапсење-20-терориста-у-црној-гори-је-аматерска-представа-видео/

ОДГОВОРИТЕ
Name

црна гуја

19.10.2016 12:05

миле то ради у рукавицама сипа мора похапсити цијелу скупстину

ОДГОВОРИТЕ
Name

План б

19.10.2016 12:26

Извор Блиц....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

19.10.2016 12:48

Зар јос увијек има неко да мисли да је Дикиц са овом групом кренуо несто да уради . Смијесно. Народ је овца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

роки

20.10.2016 05:28

Е не могу да се нацудим коју глупост је осмислио Дјукановиц и његови следбеници. Па ево нека је црногорац, али зар је то тај црногорски понос и цојство, не дај бозе да вам устане Његос, каква Албанија, протјерао би их у Нигерију. Да ли их је стид ста су осмислили, да је Дикиц досао да заузме скупстину Црне Горе. Ма дајте молим вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мили

03.10.2017 18:42

ЈЕСТЕ ЛИ ЉУДИ НОРМАЛНИ СТА ПИСЕТЕ ГЛУПОСТИ НЕКО ЈЕ ОРГАНИЗОВАО УБИСТВО НА САМОГ СЕБЕ А НАРОД ЈЕ САЗНАО ТЕК УВЕЦЕ КАД ЈЕ ГЛАСАО КО ЈЕ МИСЛИО.ЈА ПРОСТО НЕЗНАМ ЦЕМУ ОВО ВОДИ ИМАТЕЛИ ИСТА ЉУЦКО .БОЉЕ БИ ВАМ БИЛО ДА СЕ ВИ О СВОМ ЈАДУ ЗАБАВИТЕ И ДА НЕ ПИСЕТЕ О МАлОј ЦГ ЈЕР СВЕ ЛАЗНО СТО ПИСЕТЕ ВРАЦА СЕ НА ВАСА ВРАТА .ЕТО И САМИ СЕ ВИДЈИТЕ ДЈЕСТЕ ПРИСПЈЕЛИ .АКО ЈЕ ЦГ ПРИЗНАЛА КОСОВО НИЈЕ ЈОЈ БИЛО ДРУГЕ. НО СТО ВИ ЈУНАЦИ ГА НИЈЕСТЕ БРАНИЛИ НО НИЈЕДАН РАТ НИЈЕСТЕ ДОБИЛИ БЕЗ ЦГ.НЕМАТЕ ДЈАВОЉЕГ ЈУНАКА НЕГО ЦАРАЛАЗАРА И МИЛОСА ПА СЕ КИТИТЕ ТУДЈИЈЕМ ПЕРЈЕМ.НО БИЛО ПА ПРОСЛО .НЕ КОПАЈТЕ ПО ПРОСЛОСТИ ПА ВИДЈИТЕ САД СТА МОЗЕТЕ .МИ СМО СВЕ ЗАБОРАВИЛИ И ИДЕМО НАПРИЈЕД .Ми ВАМА ЗЕЛИМО СТО И СЕБИ .БИЛИ ЗДРАВО И ВЕСЕЛО .ХВАЛА.

ОДГОВОРИТЕ