Данци измислили пиво у праху

Данска пивара "То ул" (Два пива) представила је свој нови производ - пиво у праху, које је, како тврди, увек спремно за конзумирање на било ком месту, чим му се дода вода.

Занимљивости 19.10.2016 | 08:29
Данци измислили пиво у праху
Оснивачи пиваре Тобијас Емил Јенсен и Торе Гинтер кажу да се процесом замрзавања и исушивања врши одвајање суве материје пива на начин који не мења укус.

За време тог процеса, вода и алкохол потпуно испаравају из пива, а у праху остају шећери, протеини, компоненте које укусу дају горчину и ароматични елементи.

Карактеристичан укус пива враћа се чим се прах залије водом, али да би се постигао пун ефекат традиционалног пића, неопходно је додати му и алкохол, пише дански лист "Копенхаген пост".

Компанија "То ул" наводи да је пиво у праху направљено да би ово пиће могло да се конзумира на местима где је тешко доступно, попут излета у природу или авионских летова.

Ипак, будућа верзија која ће садржати и алкохол могла би да буде забрањена у многим земљама, које не дозвољавају продају алкохола у праху.

Пивара "То ул" основана је 2010. године и већ је постала позната по производњи необичних врста пива - са аромом кафе или разног врста тропског воћа. Производи ове пиваре, карактеристични и по упадљивој амбалажи, данас се продају у више од 40 земаља.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цупс

19.10.2016 08:09

Дајте ми двије вреце ПИВА да се убијем :)

ОДГОВОРИТЕ