Кривична пријава против руководства ЦИК-а

У Тужилаштво БиХ стигла је кривична пријава коју је против предсједника и свих чланова Централне изборне комисије БиХ, испред четири сребреничка удружења, упутио адвокат Есад Хрвачић.

Босна и Херцеговина 18.10.2016 | 22:47
Кривична пријава против руководства ЦИК-а
Кривична пријава је упућена по три основа, рекао је Хрвачић за телевизију Н1. Он је додао да је то првенствено због неажурирања бирачких спискова када је у питању изборни процес у Сребреници, потом због неузимања у обзир пристиглих гласачких листића из иностранства, односно неблаговременог достављања бирачких листића особама у иностранству и непредузимања активности против кандидата Младена Грујичића и његових, како тврде из удружења, "непримјерених јавних иступа и фотографија у којима се шири национална мржња и страх".

Предсједник ЦИК-а Ахмет Шантић је у телефонском разговору рекао да за сада нема коментар на овакву пријаву.

Иначе, данас је засједао Колегијум ЦИК-а БиХ који припрема одржавање седнице ЦИК-а на којој би требало да се расправља о пристиглим жалбама.

(Н1)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зоол

18.10.2016 20:44

Цик тужити јер у једном граду осам година не проводи изборе.КАКО ЈЕ ТО МОГУЋЕ,КО ТО КОЧИ А ДА НИЈЕ СТРПАН У ЗАТВОР!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правник

19.10.2016 05:46

Е мој колега уфати се ти мотике није право за тебе.Тузба нема ни један елеменат којим би оспорила изборе у Сребеници нити аргуменат којим би те изборе довела у питање.Оцито да колега ниси упознат како се дистрибуира изборни материјал у иностранству и да се гласац мора регистроват да би материјал му био достављен.Постоји законска процедура како се азурирају спискови и ту потврду мора да доставе изборној комисији друге надлезне слузбе .Ова тузба је реда ради мој Цамиле ти си са овим дефинитивно доказао немоц.

Name

Хмммм

19.10.2016 06:31

Мунира,Ћамиле докле висе,ето вам Вогосце сто сте зајахали на Сребреницу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

МладаБосна

19.10.2016 13:33

Теско је изгубити изборе нема висе лоповлука и апартхејда у Сребреници конацно слобода право правда демократија

ОДГОВОРИТЕ