ИААФ: Ивана без номинације за атлетичарку године!

Светска атлетска федерација саопштиле имена по десет спортиста из мушке и женске конкуренције која конкуришу за награду "најбољи атлетичар" године.

Остали спортови 18.10.2016 | 22:45
ИААФ: Ивана без номинације за атлетичарку године!
Светска атлетска федерација (ИААФ) саопштила је по десет женских и мушких кандидата за награду "атлетичар године" за ову сезону, а на том списку нема и најбоље српске атлетичарке.

Ивана Шпановић, која је ове године освојила бронзану медаљу на Олимпијским играма, поставила национални рекорд Србије у скоку удаљ, и суверено тријумфовала у Дијамантској лиги, није ушла у "одабраних десет" Светске атлетске федерације.

Једна од фавориткиња у женској конкуренцији је Рут Беитија (Шпанија) која је пре неколико дана заслужила и награду за најбољу европску атлетичарку.

Поред ње, ту су и Алмаз Ајана (Етиопија), Вивијан Черијо (Кенија), Катерин Ибаргуен (Колумбија), Рут Џебет (Бахреин), Сандра Перковић (Хрватска), Кендра Херисон (САД), Кастер Семења (Јужна Африка), Елејн Томпсон (Јамајка) и Анита Влодарчик (Пољска).

Када је у питању мушка конкуренција ту не би требало да буде много дилеме поред Јусеина Болта (Јамајка), али потенцијално изненађење вребају Тијаго да Силва (Бразил), Ештон Итон (САД), Мо Фарах (Велика Британија), Елијуд Кипчоги (Кенија), Конзелус Кипруто (Кенија), Омар Меклауд (Јамајка), Давид Рудиша (Кенија), Кристијан Тејлор (САД) и Вејд ван Никерк (Јужна Африка).

Победници ће бити проглашени 2. децембра у Монаку.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар