IAAF: Ivana bez nominacije za atletičarku godine!

Svetska atletska federacija saopštile imena po deset sportista iz muške i ženske konkurencije koja konkurišu za nagradu "najbolji atletičar" godine.

Ostali sportovi 18.10.2016 | 22:45
IAAF: Ivana bez nominacije za atletičarku godine!
Svetska atletska federacija (IAAF) saopštila je po deset ženskih i muških kandidata za nagradu "atletičar godine" za ovu sezonu, a na tom spisku nema i najbolje srpske atletičarke.

Ivana Španović, koja je ove godine osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama, postavila nacionalni rekord Srbije u skoku udalj, i suvereno trijumfovala u Dijamantskoj ligi, nije ušla u "odabranih deset" Svetske atletske federacije.

Jedna od favoritkinja u ženskoj konkurenciji je Rut Beitija (Španija) koja je pre nekoliko dana zaslužila i nagradu za najbolju evropsku atletičarku.

Pored nje, tu su i Almaz Ajana (Etiopija), Vivijan Čerijo (Kenija), Katerin Ibarguen (Kolumbija), Rut Džebet (Bahrein), Sandra Perković (Hrvatska), Kendra Herison (SAD), Kaster Semenja (Južna Afrika), Elejn Tompson (Jamajka) i Anita Vlodarčik (Poljska).

Kada je u pitanju muška konkurencija tu ne bi trebalo da bude mnogo dileme pored Juseina Bolta (Jamajka), ali potencijalno iznenađenje vrebaju Tijago da Silva (Brazil), Ešton Iton (SAD), Mo Farah (Velika Britanija), Elijud Kipčogi (Kenija), Konzelus Kipruto (Kenija), Omar Meklaud (Jamajka), David Rudiša (Kenija), Kristijan Tejlor (SAD) i Vejd van Nikerk (Južna Afrika).

Pobednici će biti proglašeni 2. decembra u Monaku.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar