Сасуоло поново напада Звезду: Цијена за Ристића 3.000.000 евра!

Представници италијанског клуба гледали младог универзалца у недавном окршају против Републике Ирске.

Фудбал 21.10.2016 | 11:00
Сасуоло поново напада Звезду: Цијена за Ристића 3.000.000 евра!
Звезда је у том двомечу изгледала инфериорно, скоро неподношљиво беспомоћно, као ретко када у славној европској историји. Сасуоло је нанео црвено-белима тежак пораз у двомечу, али су представници тог клуба,ипак, видели да у тиму српског шампиона има играча који би могли да представљају појачања за клуб са Мапеи стадиона.

Покушао је Сасуоло да у финишу преазног рока ангажује Александра Катаија. Није успео. Међутим, италијански клуб спреман нови напад на играчки кадар Црвене звезде. Према нашим сазнањима Сасуоло би у експресном року у Љутице Богдана требало да пошаље званичну понуду за Михаила Ристића.

Звездин универзалац, који у последње време обитава на позицији левог бека, свидео се званичницима Сасуола још у августовском окршају у Ређ Емилији, када је можда био и једина сватла тачка у тиму црвено-белих. Био је то довољан разлог да Италијани наставе да "чепркају" и скупљају податке о момку рођеном у Бијељини. Њихови представници су недавно били присутни у Репулици Ирској где је Ристић био један од најбољих у дресу младе репрезентације Србије.

Дакле, Ристић је прошао први филтер, очекује се конкретна реакција Сасуола и Звездин званничан став. Млади репрезентативац Србије је последњих дана прелазног рока практично био са обе ноге у Макабију из Тел Авива. Управни одбор Црвене звезде је прихватио понуду тешку два милиона евра и 20 посто од наредне продаје. Ипак, трансфер је стопиран у последњем моменту. Црвено-бели су се одлучили да сачувају јединог преосталог експоната из сјајне омладинске генерације, али црвено-белима је јако потребан новац како би преживели дане будуће. Око највећег српског стадиона се може чути да су челници српског шампиона спремни да се одрекну Ристића у зимском прелазном року ако Сасуоло (мада се помиње и Удинезе) понуди три милиона евра. 

Како било, Михаило Ристић је тренутно играч са највећом тржишном вредношћу у редовима Црвене звезде. Недавно је продужио уговор са матичним клубом, али то не значи да ћемо га још дуго гледати у Љутице Богдана. Елем, Звездина судбина је таква да у сваком прелазном року продаје бар једног капиталца. Све је почело са Рајковићем и Јовићем, наставило се са Грујићем и Вукашином Јовановићем, а у летњем прелазном року клуб су напустили Ибањез и Катаи.

Да ли је време да последњи мохиканац златне генерације Звездиних омладинаца крене пут иностранства?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар