Sasuolo ponovo napada Zvezdu: Cijena za Ristića 3.000.000 evra!

Predstavnici italijanskog kluba gledali mladog univerzalca u nedavnom okršaju protiv Republike Irske.

Fudbal 21.10.2016 | 11:00
Sasuolo ponovo napada Zvezdu: Cijena za Ristića 3.000.000 evra!
Zvezda je u tom dvomeču izgledala inferiorno, skoro nepodnošljivo bespomoćno, kao retko kada u slavnoj evropskoj istoriji. Sasuolo je naneo crveno-belima težak poraz u dvomeču, ali su predstavnici tog kluba,ipak, videli da u timu srpskog šampiona ima igrača koji bi mogli da predstavljaju pojačanja za klub sa Mapei stadiona.

Pokušao je Sasuolo da u finišu preaznog roka angažuje Aleksandra Kataija. Nije uspeo. Međutim, italijanski klub spreman novi napad na igrački kadar Crvene zvezde. Prema našim saznanjima Sasuolo bi u ekspresnom roku u Ljutice Bogdana trebalo da pošalje zvaničnu ponudu za Mihaila Ristića.

Zvezdin univerzalac, koji u poslednje vreme obitava na poziciji levog beka, svideo se zvaničnicima Sasuola još u avgustovskom okršaju u Ređ Emiliji, kada je možda bio i jedina svatla tačka u timu crveno-belih. Bio je to dovoljan razlog da Italijani nastave da "čeprkaju" i skupljaju podatke o momku rođenom u Bijeljini. Njihovi predstavnici su nedavno bili prisutni u Repulici Irskoj gde je Ristić bio jedan od najboljih u dresu mlade reprezentacije Srbije.

Dakle, Ristić je prošao prvi filter, očekuje se konkretna reakcija Sasuola i Zvezdin zvanničan stav. Mladi reprezentativac Srbije je poslednjih dana prelaznog roka praktično bio sa obe noge u Makabiju iz Tel Aviva. Upravni odbor Crvene zvezde je prihvatio ponudu tešku dva miliona evra i 20 posto od naredne prodaje. Ipak, transfer je stopiran u poslednjem momentu. Crveno-beli su se odlučili da sačuvaju jedinog preostalog eksponata iz sjajne omladinske generacije, ali crveno-belima je jako potreban novac kako bi preživeli dane buduće. Oko najvećeg srpskog stadiona se može čuti da su čelnici srpskog šampiona spremni da se odreknu Ristića u zimskom prelaznom roku ako Sasuolo (mada se pominje i Udineze) ponudi tri miliona evra. 

Kako bilo, Mihailo Ristić je trenutno igrač sa najvećom tržišnom vrednošću u redovima Crvene zvezde. Nedavno je produžio ugovor sa matičnim klubom, ali to ne znači da ćemo ga još dugo gledati u Ljutice Bogdana. Elem, Zvezdina sudbina je takva da u svakom prelaznom roku prodaje bar jednog kapitalca. Sve je počelo sa Rajkovićem i Jovićem, nastavilo se sa Grujićem i Vukašinom Jovanovićem, a u letnjem prelaznom roku klub su napustili Ibanjez i Katai.

Da li je vreme da poslednji mohikanac zlatne generacije Zvezdinih omladinaca krene put inostranstva?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar