У Дортмунду су спремни за напад Реал Мадрида: Хоћете Обамејана?! 'Ајде!

Овога пута се Борусија неће тако лако предати као у случајевима Гецеа, Левандовског, Хумелса, Мхитарјана, Гундогана…

Фудбал 19.10.2016 | 20:30
У Дортмунду су спремни за напад Реал Мадрида: Хоћете Обамејана?! 'Ајде!
Навикли су великани да Борусији Дортмунд отимају најбоље играче бруталним понудама и договорима иза леђа, али и тој пракси ће доћи крај. Са Вестафлена шаљу поруку да су спремни за рат. И то са најмоћњим клубом на свету - Реал Мадридом!

Наравно, тема је Пјер Емерик Обамејан.

Када су прошлог лета изгубили Хумелса, Мхитарјана и Гундоганапред налетима Бајерна и манчестерских великана, у Дортмунду су доживели тежак ударац. На мети је био и Обамејан којег је такође желео Манчестер Сити и чак су преговори били поприлично одмакли. Габонац је ипак остао у Дортмунду је предводник је једне нове, обећавајуће Борусије.

Али то не значи да је Обамејан блиндирао своју будућност у Руру. Већ следећег лета ће Борусија опет бити на мукама да задржи свог најбољег играча и стрелца. И то под већим притиском него летос је се најављује да ће Реал Мадрид кренути у офанзиву на довођење сјајног Африканца. Шпанцима наруку иде и велика жеља Обамејана да једног дана заигра за Краљевски клуб што је и више пута јавно истицао.

Међутим, у Дортмунду се неће тако лако предати.

“Ако Реал хоће да преговара, ту смо. Али неће им бити лако. Желимо да задржимо Обамејана на дужи период. За разлику од неких играча који су нас напустили летос, он има дугорочни уговор до 2020. године тако да нисмо под притиском. Такође, немам утисак да он жели да оде из клуба”, рекао је Борусијин први човек Ханс Јоаким Вацке.

За разлику од Левандовског, Хумелса или Мхитарјана код којих је проблем била дужина уговора, у Обамејановом случају Борусија неће имати те проблеме. Немци неће имати притисак да играчу истиче уговор или да улази у последњу годину сарадње. Такође, за разлику Гецеа или Гундогана, сјајни нападач нема фиксну откупну клаузулу, па ни са те стране Реалу неће бити отворен прилаз. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар