U Dortmundu su spremni za napad Real Madrida: Hoćete Obamejana?! 'Ajde!

Ovoga puta se Borusija neće tako lako predati kao u slučajevima Gecea, Levandovskog, Humelsa, Mhitarjana, Gundogana…

Fudbal 19.10.2016 | 20:30
U Dortmundu su spremni za napad Real Madrida: Hoćete Obamejana?! 'Ajde!
Navikli su velikani da Borusiji Dortmund otimaju najbolje igrače brutalnim ponudama i dogovorima iza leđa, ali i toj praksi će doći kraj. Sa Vestaflena šalju poruku da su spremni za rat. I to sa najmoćnjim klubom na svetu - Real Madridom!

Naravno, tema je Pjer Emerik Obamejan.

Kada su prošlog leta izgubili Humelsa, Mhitarjana i Gundoganapred naletima Bajerna i mančesterskih velikana, u Dortmundu su doživeli težak udarac. Na meti je bio i Obamejan kojeg je takođe želeo Mančester Siti i čak su pregovori bili poprilično odmakli. Gabonac je ipak ostao u Dortmundu je predvodnik je jedne nove, obećavajuće Borusije.

Ali to ne znači da je Obamejan blindirao svoju budućnost u Ruru. Već sledećeg leta će Borusija opet biti na mukama da zadrži svog najboljeg igrača i strelca. I to pod većim pritiskom nego letos je se najavljuje da će Real Madrid krenuti u ofanzivu na dovođenje sjajnog Afrikanca. Špancima naruku ide i velika želja Obamejana da jednog dana zaigra za Kraljevski klub što je i više puta javno isticao.

Međutim, u Dortmundu se neće tako lako predati.

“Ako Real hoće da pregovara, tu smo. Ali neće im biti lako. Želimo da zadržimo Obamejana na duži period. Za razliku od nekih igrača koji su nas napustili letos, on ima dugoročni ugovor do 2020. godine tako da nismo pod pritiskom. Takođe, nemam utisak da on želi da ode iz kluba”, rekao je Borusijin prvi čovek Hans Joakim Vacke.

Za razliku od Levandovskog, Humelsa ili Mhitarjana kod kojih je problem bila dužina ugovora, u Obamejanovom slučaju Borusija neće imati te probleme. Nemci neće imati pritisak da igraču ističe ugovor ili da ulazi u poslednju godinu saradnje. Takođe, za razliku Gecea ili Gundogana, sjajni napadač nema fiksnu otkupnu klauzulu, pa ni sa te strane Realu neće biti otvoren prilaz. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar