Видео - СП за одбојкашице: Тијана и Маја растуриле европске шампионке!

Победила и Милена Рашић са Вакифбанком, односно Силвија Поповић и Бојана Живковић с Волером.

Остали спортови 18.10.2016 | 18:15
Видео - СП за одбојкашице: Тијана и Маја растуриле европске шампионке!
На Филипинима је стартовало Светско клупско првенство за одбојкашице, а међу учесницима је добар део српске репрезентације која је на претходним ОИ у Рио де Жанеиру освојила сребрну медаљу. Србију на овом такмичењу представљау Тијана Бошковић и МајаОгњеновић (Езачибаши), Јована Стевановић (Казалмађоре), Зоран Терзић, Силвија Поповић иБојана Живковић (Волеро) и Милена Рашић (Вакифбанк).

После првог кола, већина наших одбојкашица, али и селектор Терзић су имали разлога за задовољство.

Учесници су подељени у две групе. У Групи А су Езачибаши (Турска), Казалмађоре (Италија), Лоџистикс Манила (Филипини), Рексона Рио (Бразил), док се у другој групи боре Вакифбанк (Турска), Волеро (Швајцарска), Хисамицу (Јапан) и Бангкок Глас (Тајланд).

У дербију првог кола, Езачибаши је прегазио европске првакиње из Казалмађореа. Турска екипа је славила са 3:0 (25:17, 25:18, 25:15). Најефикаснија у победничком тиму је била сјајна Тијана Бошковић која је освојила 18 поена, док је новајлија Маја Огњеновићосвојила три поена, сјајно дириговала игром турског тима и показала да ће бити велико појачање Езачибашија. И велика појачања попут Таисе, Рејчел Адамс и Татјане Кошелеве су добро одиргале своју улогу. Езачибаши заиста има Дрим тим у овој сезони... А како је функционисало када нападају Маја и Тијана можете погледате на следећем видео-снимку.



У пораженом тиму, Јована Стевановић је освојила четири поена за свој тим који је одиргао испод нивоа. У другом мечу у групи се састају домаћи Лоџистик Манила и бразилска Рексона.

Према очекивањима, фаворити су одрадили посао и у Групи Б. Моћни Ваикфбанк је са 3:1 (25:15, 25:15, 29:31, 25:18) поразио јапански Хијасмицу. Милена Рашић је била одлична у победничком тиму са 13 освојених поена. Најплаћенија одбојкашица света Тинг Жу је наставила с сјајном формом из дреса репрезентације и са 28 освојених поена је била нерешива енигма за Јапанке.

Швајцарски Волеро који са клупе предводи српски селектор Зоран Терзић је са максималних 3:0 (25:21, 25:19, 25:23) савладао Бангкок Глас. Силвија Поповић је била стандардно добра као либеро швајцарског тима, док Бојана Живковић није добила шансу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар